Xiaomi патентoва смартфон с отвори за поставяне на слушалки

Xiaomi патентoва смартфон с отвори за поставяне на слушалки

Сравнително често сме свидетели на нови патентни заявки от страна на Xiaomi, които показват интересни дизайни и функционалности, върху които работи компанията. Най-новият патент идва и с рендъри от LetsGoDigital, като показва иновативно и полезно решение.

Става дума за прибиращи се в конструкцията на смартфона безжични слушалки, по подобие на писалките при някои телефони. Отворите са поставени в горната част на конструкцията, а самите слушалки също са с интересен дизайн. Горната им част е подвижна и може да бъде премествана в позиция за поставяне в ухото или прибиране в корпуса на телефона.

Възможно е използването им и като високоговорители за самия смартфон. Разбира се в случая все още говорим само за патентна заявка, а пред реализацията ѝ има редица предизвикателства. Сред тях са необходимостта от по-дебела конструкция и по-голяма батерия.

Източник: LetsGoDigital


Втора употреба с гаранция



  • Не знам кое намираш за непрактично в блутуут слушалките, но защо не ползваш преходника от USB, щом си си прецакал жака? В крайна сметка никой телефон не е останал без начин да си слушаш със жични, щом ти е кеф...
    Трябва ми да може и да се зарежда докато се слуша (Което и при блутуут-слушалките не става, поне на моите, но хайде за нови слушалки не е фатално. Но при заминаване на батерията, наистина ще са за кофата). Общо взето всичко без жак си е компромисна работа. Иначе откъм звук са добре вече и не се усещат проблеми.
    Разбирам, да, но ето казус - ще платиш ли ремонта на водоустойчив телефон извън гаранция, ако ти се е скапал жака? Повечето хора няма да го направят, оттам и логиката на производителите, които пък иначе за един разбит жак трябва да платят и смяна на дисплея, рамката, да обучат специалисти по разглобяване и да пратят машини за лепене по хиляди сервизи в света и т.н. Не е въпрос само на това да те правят на балък, в техните глави е резонно по много причини :)
    За водоустойчивите да приемем, че е така, но все по-масово има и без водоустойчивост с липсващ жак. Там наистина няма извинение да се маха. Ето и сега OnePlus Nord си е телефон от среден клас без водоустойчивост, а пак се инатят да го връщат.
    defierofodds
  • Даже в момента по принуда ползвам блутут слушалки, че си попрецаках жака - ами само си потвърдих мнениетоколко е непрактично и това без да броим, че след 2-3 години батерията и от там слушалките ще са аут. Като си сменя телефона, задължително си връщам жичните слушалки. Не знам кое намираш за непрактично в блутуут слушалките, но защо не ползваш преходника от USB, щом си си прецакал жака? В крайна сметка никой телефон не е останал без начин да си слушаш със жични, щом ти е кеф... Трябва ми да може и да се зарежда докато се слуша (Което и при блутуут-слушалките не става, поне на моите, но хайде за нови слушалки не е фатално. Но при заминаване на батерията, наистина ще са за кофата). Общо взето всичко без жак си е компромисна работа. Иначе откъм звук са добре вече и не се усещат проблеми. Разбирам, да, но ето казус - ще платиш ли ремонта на водоустойчив телефон извън гаранция, ако ти се е скапал жака? Повечето хора няма да го направят, оттам и логиката на производителите, които пък иначе за един разбит жак трябва да платят и смяна на дисплея, рамката, да обучат специалисти по разглобяване и да пратят машини за лепене по хиляди сервизи в света и т.н. Не е въпрос само на това да те правят на балък, в техните глави е резонно по много причини :)
    arakchiev
  • Даже в момента по принуда ползвам блутут слушалки, че си попрецаках жака - ами само си потвърдих мнениетоколко е непрактично и това без да броим, че след 2-3 години батерията и от там слушалките ще са аут. Като си сменя телефона, задължително си връщам жичните слушалки. Не знам кое намираш за непрактично в блутуут слушалките, но защо не ползваш преходника от USB, щом си си прецакал жака? В крайна сметка никой телефон не е останал без начин да си слушаш със жични, щом ти е кеф... Не работят пасивните преходници на телефон със жак, пък и ми трябва да се зарежда докато се слуша (Което не става и при bluetooth-слушалките, поне моите, но хайде това не е фатално поне за нови слушалки). Общо взето без жак при всички случаи си е компромисно и непрактично.
    defierofodds
  • Даже в момента по принуда ползвам блутут слушалки, че си попрецаках жака - ами само си потвърдих мнениетоколко е непрактично и това без да броим, че след 2-3 години батерията и от там слушалките ще са аут. Като си сменя телефона, задължително си връщам жичните слушалки. Не знам кое намираш за непрактично в блутуут слушалките, но защо не ползваш преходника от USB, щом си си прецакал жака? В крайна сметка никой телефон не е останал без начин да си слушаш със жични, щом ти е кеф... Трябва ми да може и да се зарежда докато се слуша (Което и при блутуут-слушалките не става, поне на моите, но хайде за нови слушалки не е фатално. Но при заминаване на батерията, наистина ще са за кофата). Общо взето всичко без жак си е компромисна работа. Иначе откъм звук са добре вече и не се усещат проблеми.
    defierofodds
  • Даже в момента по принуда ползвам блутут слушалки, че си попрецаках жака - ами само си потвърдих мнениетоколко е непрактично и това без да броим, че след 2-3 години батерията и от там слушалките ще са аут. Като си сменя телефона, задължително си връщам жичните слушалки. Не знам кое намираш за непрактично в блутуут слушалките, но защо не ползваш преходника от USB, щом си си прецакал жака? В крайна сметка никой телефон не е останал без начин да си слушаш със жични, щом ти е кеф...
    arakchiev
  • Мен пък ме кефи, стига да могат да измислят малки слушалки, които да ми се закрепят в ухото. :D То и сега има хипер микро слушалки (тип шпионски), които се поставят в ушния канал и са незабележими. Само, че те нямат нужните параметри за музика и са по-скъпи от самия телефон.
    Rumm
  • Мен пък ме кефи, стига да могат да измислят малки слушалки, които да ми се закрепят в ухото.
    ipolit
  • Само че този път наистина е. От сега си представям рекламите: "Махнахме жака, за да спестим място, където директно можете да поставите слушалките си" :lol: :lol: :lol: Така де, съмнява ме изобщо да направят подобен модел, но трябва да се признае, че е забавно. Абсолютна идиокрация. "Нямаше" място за жак, ама за такива простотии има. Аз лично никога няма да си купя телефон без жак докато не го махнат и от най-евтините модели, на каквито бих преминал, ако махнат жака и от средния клас.

    Даже в момента по принуда ползвам блутут слушалки, че си попрецаках жака - ами само си потвърдих мнениетоколко е непрактично и това без да броим, че след 2-3 години батерията и от там слушалките ще са аут. Като си сменя телефона, задължително си връщам жичните слушалки.

    Но не е само там въпросът. Няма да лупя телефон без жак и по чисто принципми причини - не може да ме правят на идиот и аз да им давам пари в замяна.
    defierofodds
  • Само че този път наистина е. От сега си представям рекламите: "Махнахме жака, за да спестим място, където директно можете да поставите слушалките си" :lol: :lol: :lol: Така де, съмнява ме изобщо да направят подобен модел, но трябва да се признае, че е забавно.
    muamamu1
  • За много други неща също се е твърдяло, че са безсмислени...
    milenski73
  • Абсолютно безмислено. Само си представете колко дебел трябва да е телефона (направо "тухла") за да събере слушалките!!!
    Rumm