Xiaomi патентова смартфон с отвори за селфи камерите под екрана

Xiaomi патентова смартфон с отвори за селфи камерите под екрана

Xiaomi са подали доста интересна заявка за патент към WIPO, в която са описани смартфони с две селфи камери, разположени в долната част на дисплея. В единия вариант на модела двете камери са разположени централно в долната част на екрана, а в другия са в двата ъгъла. Заявката за патент е подадена на 25 май 2018 и освен разположението на предните камери разкрива наличието и на двойна основна камера. Видими са два типа дизайн на гърба на модела – със скосявания и плосък. Дизайнът предполага използването на вградени в дисплея четец на отпечатъци и говорители. Наличието на патентна заявка обаче само по себе си не означава, че компанията ще реализира подбни продукти.

Източник: Lets Go Digital

Оферти на деня

 • Звучи страхотно.
  tzincbg
 • Всъщност решението над което работи Самсунг е с прозрачен OLED дисплей и камера под него. За да снима, частта от дисплея се гаси и се прави снимка.
  board
 • Аз също но за съжаление масата държи да се фотка по кенефи и плажове така че ние не сме определящи
  iavorski
 • С огромно удоволствие бих си купил флагмански телефон без селфи камера!!
  frank zappa
 • Дори целия екран да включиш в занятието нали се сещаш че резолюцията на снимката ще е идентична на резолюцията на екрана. Кой ще даде 2-3 бона за флагман чиято селфи камера е 2-4 Mpx. Иначе чисто оптично не виждам как може да стане.

  А по темата - не разбирам този дизайн с какво е по-добър от продаващия се и в момента за съвсем достъпна сума Mi Mix 3. Освен евентуално влагоустойчивост
  iavorski
 • Някъде бях чел за патент, при който самите течни кристали на екрана могат да служат като матрица за регистриране на светлината и да стане снимка. Дали някой ден ще може така да се получи качествено изображение без дупки за отделни камери? На мен не ми се вярва
  tzincbg