Xiaomi патентова технология за комбиниране на SIM и карта с памет

Xiaomi патентова технология за комбиниране на SIM и карта с памет

Много смартфони днес разполагат с хибриден слот, който предлага опцията за използване на две SIM или една SIM и една памет карти. Има обаче и модели, в които няма опция за добавката на допълнителна памет, а това се отдава на желанието на производителите да използват пространството за други цели.

Xiaomi изглежда са намерили доста елегантно решение, което може да премахне редица ограничения, а за това подсказва открита от IT Home патентна заявка. В нея се описва устройство с вградена памет, което от едната страна включва интерфейса на памет карта, а от другата служи за SIM.

Доста вероятно е в случая компанията да подготвя нова хибридна технология за съхранение на данни, която да е съвместима само с нейните устройства. От друга страна все по-разпространена става технологията eSIM, при която няма нужда от отделна SIM карта, тъй като тя е вградена.

Чрез нея се освобождава място за отделна поставка за карта с памет и/или втора SIM. Макар все още не всички телекоми да поддържат еSIM технологията, тя става все по-популярна.

Източник: IT Home