Xiaomi разработва изцяло нова дизайн концепция за сгъваемия Mi Fold

Xiaomi разработва изцяло нова дизайн концепция за сгъваемия Mi Fold

Тази година Xiaomi очевидно работи усилено върху редица сгъваеми смартфони. След премиерата на Mi Mix Fold и слуховете за Mi Mix Flip, изглежда компанията разработва и друга концепция. Нов патент за уникално сгъваемо устройство се появи онлайн, който описва Xiaomi Mi Fold, а дигиталните му рендери са дело на LetsGoDigital.

Миналата година Xiaomi патентова дизайна пред Китайската национална администрация за интелектуална собственост. Документът стана публичен вчера и описва изцяло нов дизайн, в който сгъваемият смартфон има “безкраен” дисплей. В него екранът се завърта около страните на телефона и продължава в предната му част. 

Досега сме виждали нещо подобно в сгъваемия смартфон Huawei Mate Xs. За разлика от него обаче идеята на Xiaomi залага на дизайн, в който основният екран се сгъва навътре. Освен тънки страни, концепцията на Xiaomi включва вертикална рамка от едната страна, която приютява всички бутони и входове. Телефонът също така има говорител, микрофон и слот за SIM в горната част. На дъното е USB-C входът.

За момента това е просто документ, подаден в патентното ведомство на Китай, за който няма никакви официални данни. Това обаче подглажда допълнително слуховете за още сгъваеми телефони от Xiaomi и не е изключено да видим Mi Mix Flip и Mi Mix Fold на пазара още през тази година.