Xiaomi Redmi 5 и Redmi 5 Plus ще бъдат представени на 7 декември

Xiaomi официално обявиха датата за представянето на новите бюджети модели Redmi 5 и Redmi 5 Plus. Двете устройства ще бъдат показани на широката публика на 7 декември. Публикуваните изображения пък хвърлят допълнителна светлина върху това, което можем да очакваме. И двата модела Redmi ще бъдат с FullView дисплей, което се превърна в тенденция през настоящата година. Освен това се очакват традиционните големи батерии, както и предни камери със светкавица.

Препоръчани оферти

Само преди няколко дена Redmi 5 се появи в интернет страницата на китайския регулатор TENAA, откъдето разбрахме, че използваната версия на Android ще е 7.1.1, батерията ще е с капацитет 3200 mAh, а 5,7-инчовият дисплей ще е с резолюция 1440x720 пиксела. Очакванията са за осемядрен процесор Snapdragon 450, както и за варианти с 2GB, 3GB и 4 GB RAM и с 16GB, 32GB и 64GB памет за приложения. От Redmi 5 Plus очакваме 5,99” дисплей с резолюция 2160 x 1080 пиксела, чипсет Snapdragon 625 и двойна основна камера.

Източник: GizmoChina

 • С тия хибридни слотове ме убиват. Това две сим карти ИЛИ една сим карта + карта памет е ужасно. Добре, че поне ниския клас остана да има отделни слотове - Nokia 5, Xiaomi Note 5a, Huawei Honor 5x...
  tzincbg
 • screen on time - време на екран https://www.androidauthority.com/screen-time-important-725427/
  scarybear
 • Простете за невежеството sot е?
  Geonov
 • [Quote]..Ще прави sot колкото S6..[/Quote] Странно сравнение. S6 еталон ли е за това?
  KuKeR