Xiaomi Redmi S2 се появи в сайта на китайски регулатор

Xiaomi Redmi S2 се появи в сайта на китайски регулатор

Китайският регулатор TENAA разкри първи подробности за нов смартфон на Xiaomi, който вероятно ще се появи на пазара под името Redmi S2. От информацията разбираме, че устройството ще предлага дисплей с диагонал 6 инча, батерия с капацитет 3000 mAh и ще три конфигурации на оперативната памет и паметта за приложения, които ще са съответно с 2 и 16 GB, 3 и 32 GB и 4 и 64 GB. TENAA разкрива още, че размерите на телефона ще са 160.7 x 77.3 x 8.1 мм, а теглото му ще е 170 грама.

Предвидени са и цели девет цветови варианта, които ще включват бяло, сребристо, сиво, черно, златисто, розово, синьо, червено и розово злато. В същото време програмистите от XDA Developers успяха въз основа на изтекъл фърмуер да разкрият и останалите основни параметри. Процесорът на Redmi S2 ще е Snapdragon 625, задната камера ще е двойна, а използваните сензори ще са 12-мегапикселов Sony IMX486 или OmniVision OV12A10 плюс 5МР Samsung S5K5E8.

Източник: XDA Developers

 • Вероятно е случайно, но собствения чипсет на сяоми носи името Surge S2.
  A4i
 • Не ми се вярва да е със 625, тъй като и 450 поддържа 2 камери до 12 мегапиксела. И нищо чудно да става дума точно за него, понеже го дават като орязана версия на 625, пък е по-евтин. Иначе всичко зависи от цената. Ако са на цените на Redmi 5 плюс, ще строшат пазара в Индия. В Китай и такива като нас, дето пазаруват от алито, едва ли ще се интересуват толкова от този модел.
  ipolit
 • [Quote]Имайки предвид, че авторите на 90% от видеата и статиите за телефони в интернет пространството са от индийски произход нещата стават повече от забавни. Отне ми няколко дни и доста research за да разбера кой телефон на Xiaomi кой е [/Quote] Влизаш в GsmArena и всичко е написано културно и няма да те обърка. п.п: Оказа се, че SnapDragon 625 е много сполучлива и (вече) евтина възможност, за да се бълва на конвейр. Но...пък важно е да има разнообразие. :D
  Tadj
 • Китайците най-обичат да бълват еднакви телефони, че крайния потребител съвсем да се обърка, а пазара направо да се задуши. Motorola, навремето доста реномирана марка, също започнаха да са ми много забавни от както бяха закупени от Lenovo. Само наскоро бяха анонсирани E5 Play, E5, E5 Plus, G6 Play, G6 и G6 Plus :) Обърни внимание само на масата почти напълно еднакви телефони на Huawei през последните няколко месеца (и съм сигурен, че това далеч няма да са всички) - https://www.kimovil.com/en/list-smartphones-by-processor/huawei-hisilicon-kirin-659 . Като изключим вариациите откъм RAM и ROM са 12 на брой :) Наименованията за различните пазари също много ги обичам. Redmi Note 5A в Индия се казва Redmi Y1 Lite, Redmi Note 5A Prime е Redmi Y1, Redmi 5 Plus е Redmi Note 5, а Redmi Note 5 е Redmi Note 5 Pro :) Имайки предвид, че авторите на 90% от видеата и статиите за телефони в интернет пространството са от индийски произход нещата стават повече от забавни. Отне ми няколко дни и доста research за да разбера кой телефон на Xiaomi кой е :)
  bloodknight2012
 • И пак ще е лотария дали ще случиш на хубавата камера на Сони или на омнивижън...
  tzincbg