До началото на 2020 Xiaomi ще обнови 9 модела до Android Q

До началото на 2020 Xiaomi ще обнови 9 модела до Android Q

Xiaomi все още разработва следващата версия на графичния потребителски интерфейс MIUI 11, който е базиран на Android, като с него се очакват редица подобрения и новости. Още преди работата по него да бъде завършена, компанията обяви графика, по който някои от актуалните ѝ смартфони ще бъдат обновени до стабилната версия на Android Q.

През последното тримесечие на годината се очаква ъпдейт да получат следните устройства: Xiaomi Mi 9, Redmi K20 Pro, Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi 8 Screen Fingerprint Edition, Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, Xiaomi Mi Mix 2S, Xiaomi Mi Mix 3, Redmi K20 и Xiaomi Mi 9 SE. Те ще бъдат последвани от Redmi Note 7 и Note 7 Pro през първото тримесечие на следващата година.

Няколко смартфона вече имат достъп до бета версията на новата операционна система - Mi MIX 3, Mi 9 и Redmi K20 Pro. Те най-вероятно ще бъдат обновени до финалното издание с приоритет пред останалите модели. Трябва да отбележим, че посоченият график обхваща китайските варианти на смартфоните и той може да се различава за международните им версии. Очаква се забавянето да е с до няколко седмици, а междувременно Xiaomi отбелязва, че е възможно да има промени в сроковете.

Източник: Xiaomi

Оферти на деня