Sony Xperia 10 II идва с тройна камера и чипсет Snapdragon 665

Наред с новия флагман Xperia 1 II, Sony представи и нов смартфон в средния клас - Xperia 10 II. Устройството разполага с OLED екран с диагонал 6 инча, резолюция Full HD+ и съотношение на страните 21:9. Отпред има и 8MP селфи камера.

Аксесоари за:

Моделът предлага конструкция със стъклено покритие на гърба и алуминиева рамка, а освен това има и IP65/IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост. Гърбът и дисплеят са със защитно покритие Corning Gorilla Glass 6.

Сред основните параметри на устройството са чипсет Snapdragon 665, 4GB RAM, 128GB памет за файлове и батерия с капацитет 3600 mAh с технологиите Battery Care и Xperia Adaptive Charging. Телефонът предлага още 3.5 мм жак за слушалки, High-Resolution Audio и High-Resolution Wireless Audio технологии.

Основната камера е тройна и включва 12MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 8MP с телефото оптика за 2-кратен оптичен зуум. Възможно е заснемането на видео до резолюция от 4K. Xperia 10 II ще е наличен в черен и бял цвят в избрани пазари от пролетта.

Източник: Sony