Xperia Z4 Tablet е може би наследникът на Vaio и оръжието на Sony срещу iPad Air

Xperia Z4 Tablet е може би наследникът на Vaio и оръжието на Sony срещу iPad Air

Sony се постараха доста миналата година с цели пет модела водещи продукти, но от компанията явно не са се уморили, тъй като в Барселона представиха два нови модела, отново от серията Xperia - Xperia Z4 Tablet и Xperia M4 Aqua. Xperia Z4 Tablet може би е първият таблет на пазара, който можем да наречем пряк конкурент на iPad Air и въпреки че може да ви прилича много на Z2 Tablet, много неща са се променили за новия модел.

Таблетът работи с процесор Snapdragon 810 с осем ядра, разполага с дисплей с 2К резолюция, камерите му са съответно 8МР и 5МР, батерията му е 6000 mAh, а на всичко отгоре теглото му е по-ниско от това на Z2 Tablet. Корпусът на Xperia Z4 Tablet е с дебелина едва 6,1 мм. От компанията са успeли и да елиминират нуждата от предпазител на порта за зареждане, но въпреки това е водоустойчив. Версията на Android е 5.0 Lollipop, а устройството идва и с инсталиран Microsoft Office пакет.

От компанията са предвидили и док станция с клавиатура, която на практика превръща таблета в лаптоп. Връзката между двете устройства е чрез Bluetooth. Самата клавиатура разполага с няколко клавиша за бърз достъп до различни функционалности, разположени на най-горния ред. От Sony все още не са споделили какви ще бъдат цените на таблета, но по всяка вероятност те ще започват от 499 долара за модел с 32GB памет и WiFi възможности. Очакваме го на пазара през пролетта.

Xperia M4 Aqua доста прилича на Z3 Compact, но в по-голям формат. Устройството разполага с 5" дисплей със 720р резолюция, осемядрен процесор Snapdragon 615, 8GB потребителска памет и microSD слот, 13МР камера основна камера и LTE възможности. Телефонът е водоустойчив и работи с Android 5.0. Цената на Xperia M4 Aqua е около 299 евро, а продажбите му започват през пролетта в 80 страни по света.