XpressMusic телефони от Nokia

XpressMusic телефони от Nokia
Nokia реши да продължи с анонсите, като представи три телефона от нова, музикално ориентирана продуктова линия. Nokia 5300 XpressMusic поддържа до 2GB microSD карти и разполага с външни аудиобутони и 3.5 мм аудиожак чрез включен в комплекта адаптор. В характеристиките на четирибандовото устройство присъстват стандартен mini USB порт, 2" QVGA дисплей с 262К цвята, EDGE, Bluetooth, FM радио, 1.3МР камера и поддръжка на видеорингтонове. Телефонът ще се продава за около 250 евро.
Nokia 5200 ще се продава за около 200 евро, като акцентът отново ще е върху аудиофункциите. Устройството има mp3 плеър, FM радио с отделен бутон за активиране, VGA камера с видеозапис, Bluetooth, 5МВ вградена памет, microSD слот и инфрачервен порт. Музика ще може да се сваля и през мобилната мрежа, като за по-бързия трансфер присъства поддръжка на EDGE.
Представена беше и освежената версия на Nokia 3250, за която писахме преди няколко дни. Освен с нов цвят, устройството, което добавя към името си XpressMusic, ще поддържа microSD карти с капацитет до 2GB. Цената му ще бъде около 400 евро.