YouTube с над 1,5 милиарда зрители месечно

YouTube с над 1,5 милиарда зрители месечно

По време на конференцията VidCon изпълнителният директор на YouTube Сюзън Войчитски представи последните постижения на платформата и обяви добавянето на някои нови възможности. От изявлението й стана ясно, че YouTube вече има над 1,5 милиарда регистрирани зрители месечно, които отделят средно по около един час дневно да гледат видеосъдържание през мобилни устройства. Освен това съществуващите 37 филми и сериали в YouTube Red (абонаментната услуга, която не е налична в България) вече имат почти четвърт милион гледания. Скоро се очаква да бъдат добавени и 12 нови предложения.

Интересно е да научим и, че YouTube и Daydream са разработили нов формат, който ще направи виртуалната реалност по-достъпна за създатели на съдържание и зрители. Заснемането на 360-градусово видео не е лесно, а камерите са скъпи, но това трябва да се промени с въвеждането на новия формат VR180 и камерите, които го поддържат. Разработката ще позволи заснемането на 3D видео с обхват 180 градуса, а създателите на съдържание ще трябва да се грижат само за действието, което е пред тях. В същото време зрителите ще могат да се потопят в картината чрез VR очила или пък ще получат видео, което могат да гледат в телефоните си като всяко друго.

Тази зима от LG, Yi и Lenovo се очакват нови камери, които поддържат този формат, а цените им ще са в рамките на няколкостотин щатски долара. През идните седмици очакваме и обновление на мобилното приложение на YouTube, като то вече ще се адаптира според ориентацията на дисплея и формата на съдържанието. Тоест, ако гледате вертикално, квадратно или хоризонтално видео, плеърът на YouTube автоматично ще запълва дисплея по очаквания начин. По отношение стандартния компютърен сайт се очаква обновяване на дизайна му с по-изчистен и освежен изглед. Освен това ще бъде добавена и тъмна тема, която ще придава на клиповете по-филмов изглед. Новият дизайн може да бъде изпробван още сега.

Източник: YouTube