За няколко дни са били продадени 4 милиона ъпгрейда за Windows 8

За няколко дни са били продадени 4 милиона ъпгрейда за Windows 8
По време на откриващата си реч на конференцията Build снощи Стив Балмър сподели и че продадените до момента ъпдейти за новата версия на операционната система са 4 милиона - това е станало през първия уикенд след премиерата на платформата миналата седмица. Той отбеляза, че тази цифра не включва закупените от корпоративни клиенти лицензи за ъпдейти, които пък са десетки милиони. Изпълнителният директор на Microsoft обаче не уточни дали в тези цифри влиза и Sysem Builder версията на платформата. Преди дни Балмър сподели, че засега Windows 8 се продава по-бързо от Windows 7.

http://arstechnica.com/information-technology/2012/10/microsoft-sold-4-million-windows-8-upgrades-in-three-days/

 • Аз платих с paypal
  vladovn
 • Как става заплащането, с кредитна карта ли ?
  asenna5
 • избираш disk cleanup от properties на диска и после има опция clean up system files http://techmell.com/windows-tips/delete-windowsold-windows-8/
  chilko
 • chilko, как изтри Windows.old? мен не ми дава (whistle) и като админ пробвах
  fintaraBG
 • На мен ъпдейта ми струваше $40 тъй като съм с по-стара машина, процеса мина безпроблемо. Като цяло систмата е доста по-добра от 7 .. очевидно има доста оптмизация по ядрото. Интерфйеса също е по-добър, просто отнема 2-3 часа работа за да се свикне, нищо кой знае какво.. Браво на Microsoft...
  wfargo
 • dvd е още 15 евро, но според мен не си струва тъй като инсталатора има опция да запише диск.
  chilko
 • А да питам тези които са го купили през асистента когато дава възможност да избереш как да го купиш (като дигитално копие или като физически носител) ако дадеш отметка че искаш DVD с операционната система колко лева се добавят към сметката и колко общо става? :):)
  bockata
 • Опита ми с Windows 8 e на два лаптопа Lenovo с новите IvyBridge процесори и Kepler графични ускорители. Lenovo предлага драйвери за всичките компоненти и във вариант за windows 8, но synaptics драйвера отказва да работи, power мениджмънта не се държи коректно, драйверите на Nvidia въобще не са стабилни, а USB 3 портовете са трагично бавни ~20 MB/sec четене от устройство, което дава 40MB/sec на друга машина. Дебъгвал съм едно по едно Error събитията в Event Viewer-а. Ще постна скрийншот ако намеря да видите за какво чудо става въпрос. Отделно двете антивирусни програми , който имах намерение да инсталирам , не са съвместими с Windows 8 , а Microsoft Security Essentials вече не се предлага. Би трябвало да интегриран в Windows Defender, но опциите са доста по-малко и дори не открих възможност за ръчно сканиране на файлове.
  A4i
 • да, доволен съм. има период на свикване с новия стартов екран при ползване на мишка и клавиатура, но нищо сериозно и вече съм ок с него. - плащането става с paypal или кредитна карта. след верифициране се получава продуктов код и се започва изтегляне на около 2gb инсталация. - избира се каква да е инсталацията - с пренос на данни, настройки и приложения (какво ще се прехвърли зависи от версията от която се прави ъпгрейд) или на чисто. трябваше да махна windows security essentials и daemon tools, за които каза, че не са съвместими. - после има опция за записването на свалената инсталация на диск или за директно инсталиране. избрах второто и се инсталира за около половин час като се пренесоха всички настройки и приложения. после изтрих свалените файлове и windows.old. иначе всеки може да пусне асистента за ъпгрейд и да види кои от приложенията му са съвместими с win 8 и кои не.
  chilko
 • [Quote]Ха ха, ъпгрейда до OS X Mountain Lion е само $20, а преди това до Lion беше $23. Като се има предвид, че в настоящият момент в US се продават повече лаптопи с OS X, отколкото с Windows, виждате как $120 за ъпгрейд до Windows 7 почват да се топят. P.S. Аз не бих ъпгрейднал до 8 дори бонуси да ми дават за това. Толкова е бъгава тази ОС, че ще е добре направо със SP1 да я пускат. Към 40 часа ми отидоха за инсталацията на 2 машини и дебъгване на простотиите на осмицата. Едната инсталация накрая така и не стана, тъй като софтуера просто отказа да тръгне. [/Quote] то проблема не е в уиндоуса, а в човека, който прави ъпдейта. и 40 часа??? сериозно, ти на какво опитва да го инсталираш - на правец ли? :D:D:D ако ти е отказал да тръгне софтуера най-вероятно е от компютъра, затова си има туул, който ти проверява системата и ти казва дали е съвместима с уин 8, ако не си го направил проблема не е в ос-а ;)
  berserk
 • Т.е. като цяло си доволен от ъпгрейда? Чудя се и аз, струва ли си... тая оферта за ъпгрейда така или иначе е до 31 януари. Само не разбрах, като платя тия 30 евро за ъпгрейда, какво получавам? Получавам ли сериен номер, с който мога да инсталирам Windows 8 Pro и по-късно?
  fintaraBG
 • при мен никакви проблеми от 4 инсталации на превю версията и един ъпгрейд до финалната от win 7. всички приложения работят, а лаптопа стана по-бърз. включително се ускори и първоначалното зареждане.
  chilko
 • Ха ха, ъпгрейда до OS X Mountain Lion е само $20, а преди това до Lion беше $23. Като се има предвид, че в настоящият момент в US се продават повече лаптопи с OS X, отколкото с Windows, виждате как $120 за ъпгрейд до Windows 7 почват да се топят. P.S. Аз не бих ъпгрейднал до 8 дори бонуси да ми дават за това. Толкова е бъгава тази ОС, че ще е добре направо със SP1 да я пускат. Към 40 часа ми отидоха за инсталацията на 2 машини и дебъгване на простотиите на осмицата. Едната инсталация накрая така и не стана, тъй като софтуера просто отказа да тръгне.
  A4i
 • А за закупените след юни лаптопи е само 15 евро. Просто карат човек да си го купи легално. :)
  makeno
 • аз го купих за 30 евро и после видях, че може да се платят само 15 долара вместо 40 http://thenextweb.com/microsoft/2012/10/30/microsoft-website-loophole-lets-anyone-buy-windows-8-pro-for-just-15/?fromcat=all
  chilko