За успех в Tinder добавете iPhone към снимката си

За успех в Tinder добавете iPhone към снимката си

Доминацията на Apple и по-конкретно iPhone сред определени потребители, като например американските тийнове, не е нещо ново. Изглежда обаче притежаването на iPhone помага при представянето ни в приложения за запознанства. Това става ясно от интересно изследване на MoneySuperMarket.

Изследването е базирано на приложения за запознанства, които са базирани на плъзване и мачване, като Tinder. Изследването е проведено между март и юни тази година, като са създадени идентични профили, които после са базирани в различни градове в 14 държави. Единствената разлика в профилите са били технологичните брандове, които се виждат в снимките. Целта е била да се намери влиянието на технологичните брандове върху успеваемостта при онлайн запознанствата.

Използваните устройства са някои водещи смартфони и аксесоари от последните няколко години. Устройствата на Apple са iPhone 13 Pro и iPhone SE, Apple Watch Series 6 и AirPods 2. От каталозите на други компании попадат Fitbit Versa, Samsung Galaxy S21 Ultra и S22 Ultra, Beats Solo 3, Google Pixel 6 Pro, Samsung Galaxy Watch4, Sony Xperia 1 III, OnePlus 9 Pro, Oppo Find X5 Pro, Huawei Mate 40 Pro и BlackBerry Key2 LE.

Изследването е показало, че устройствата на Apple дават най-голямо предимство при мачовете. Спрямо профилите, в които няма нито един бранд, iPhone дава 82% по-добри резултати, умният часовник на компанията 76%, а слушалките AirPods 64%. В топ 5 влизат часовник Fitbit и смартфон от Samsung, които дават съответно 32% и 19% по-добри шансове за мачване.

Най-лошо представяне има BlackBerry, като добавянето на такава джаджа в профила води до 77% по-малко мачове. Свойствата на BlackBerry като репелент срещу потенциални срещи не са изненада, но изглежда единствените смартфони с Android, които нямат подобен ефект са тези на Google и Samsung. Всички други брандове водят до спад в съвпаденията, спрямо това да не се показват никакви устройства.

По отношение на селфитата обаче нещата са точно обратните. Сайтът е направил и тест с четири модела, които са си направили селфита с три смартфона - iPhone 13 Pro, Google Pixel 6 Pro и Samsung Galaxy S22 Ultra. След това са дали на панел от 1000 потребители да избере любимите си снимки, на базата на това дали биха плъзнали надясно и дали намират модела за по-привлекателен в дадена снимка.

Тук големият победител е Google, като 44% от запитаните са избрали селфито с Pixel 6 Pro. На второ място е Samsung с 32% за S22 Ultra, докато снимката от iPhone се е харесала на едва 24% от запитаните.

Изводът от изследването е, че ако искате да подобрите шансовете си за истинска среща от приложенията за целта е добре да се снимате с Pixel, а някъде в кадъра да се вижда iPhone.


Втора употреба с гаранция