Започнаха продажбите на HP Envy 14 Spectre

Започнаха продажбите на HP Envy 14 Spectre
По-рано през седмицата стартираха продажбите на лаптопа HP Envy 14 Spectre, който ще се опита да подкопае позициите на MacBook Air, макар че няма да му е лесно. Устройството трудно може да се класира като ултрабук, заради по-голямото си тегло, но въпреки това има впечатляващи характеристики. Сред тях са 14" дисплей с резолюция 1366 х 768 пиксела и процесор Intel Core i5 с тактова честота 1,6GHz. Паметта му ще бъде 4GB RAM, а за съхраняване на файлове е добавен и 128GB диск. Цените започват от $1400 за описаната конфигурация, но потребителите ще могат да избират и процесор Core i7 на 1,8GHz и SSD с капацитет 256GB. Устройството е интересно и с това, че използва стъкло Gorilla за покритие на капака и зоната за подпиране на ръцете пред клавиатурата.

Интересно е, че Envy 14 Spectre разполага и с NFC възможности, които от HP смятат, че ще станат по-широко разпространени сред ултрапреносимите компютри за в бъдеще. Те са съвместими с телефоните с Android, които поддържат технологията и позволяват прехвърлянето на информация, например интернет адреси от телефона за по-удобно разглеждане върху лаптопа.

  • Поредното копие на MacBook Air (що се отнася до дизайн). :X
    angelovarna
  • Страхотен е,аз имам от старите Енви-та и съм много доволен от качеството на изработка и стабилността на системата като цяло.Предполагам,че и този ще е на поне толкова високо ниво.
    bobbydigital