Започва бета програмата на One UI 5.0 за серията Galaxy S22 (обновено)

Започва бета програмата на One UI 5.0 за серията Galaxy S22 (обновено)

Ново

Samsung официално обяви програмата за тестване на One UI 5, която в началото ще бъде достъпна за серията Galaxy S22 (Galaxy S22, Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra) в САЩ, Германия и Южна Корея, но през следващите месеци ще достигне и до други региони.

Компанията изтъква разширените опции за персонализация на цветовете в интерфейса, възможност за комбиниране на уиджетите с еднакъв размер за спестяване на място върху основния екран, както и нови контроли за управление на нотификациите.

One UI 5 опростява настройките на звука и вибрацията, добавя опция за избор на предпочитан език за всяко приложение, улеснява мащабирането в камерата с ползване на една ръка и добавя нов панел с данни за сигурността на телефона, който включва и препоръки за нейното подобряване.

Оригинална публикация (05.08.2022 14:20)

Очакванията бяха, че Samsung ще пусне бета версията на базирания на Android 13 графичен потребителски интерфейс One UI 5.0 към края на юли. Това така и не стана, но сега софтуерът с номер на версията S90xBXXU2ZHV4 вече е факт и достига до устройствата от серия Galaxy S22 в Германия.

Очаква се Samsung официално да представи новия софтуер по време на събитието Unpacked следващата седмица. Междувременно миналия месец се появиха някои данни за това, което можем да очакваме от новия интерфейс.

Вземи Samsung Galaxy S22 5G 128GB + 8GB RAM 1129 лв. , 256GB + 8GB RAM  1199 лв. от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Сред видимите промени са тези в системата за известия, като има нови икони, както и обновен дизайн, а зоните за известия и бързи настройки са с малко по-висока прозрачност. Изненадващо е решението на Samsung да въведе близки до стоковите панелите за разрешения от Android.

Добавена е възможност за оптично разпознаване на символи (OCR/Optical Character Recognition) с опция за копиране на текст от изображения в галерията и клавиатурата. За целта ще се появява специален бутон. В това отношение функционалността е подобна на тази в iOS.

Центърът за защита на личните данни е персонализирана версия на тази, която Google използва за Android 13 на смартфоните Pixel. В него са потребителските акаунти, пароли, защита и други функционалности. Тук ще има и опция за сканиране за проблеми с разрешенията на приложенията.

В секцията Labs има две опции за мултитаскинг и достъп до тази функционалност. Ще имате възможност да плъзнете от долната част на екрана с два пръста за разделен изглед (split view) или от горния ъгъл за изскачащ прозорец.

Източник: SamMobile