Започва обновлението на Pocophone F1 до Android 10

От публикация във форума на Xiaomi научаваме, че компанията е започнала обновлението на един от най-популярните си смартфони – Pocophone F1, до стабилната версия на Android 10 с MIUI 11. Обновлението е с версия 11.0.4.0QEJMIXM и е с размер от почти 2 гигабайта, като включва поправките за сигурността на Android за януари.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Редица потребители съобщават, че имат достъп до актуализацията, като изглежда тя е достъпна както за участниците в бета програмата на компанията, така и за тези, които не са част от нея. С ъпдейта идват очакваните новости в Android 10, както и някои по-малки промени. Сред тях са поправки в раздела с известия, цялостните екранни снимки и функцията Game Turbo.

Pocophone F1 дебютира през 2018 с Android 8.1 Oreo, а впоследствие беше обновен и до Android 9 Pie. Това ще е второто обновление за устройството към основна версия на операционната система. Както обикновено, процесът по актуализация е поетапен и може да мине известно време преди софтуерът да бъде наличен и за вашето устройство.

Източници: Xiaomi, AdimorahBlog

  • Всъщност това е бета на стабилна версия на Android 10. Xiaomi имат такива "стабилни бети", които пускат на произволен принцип до определени потребители на техните устройства, за да видят как ще се представи софтуера (тоест дали има бъгове, или няма) преди да бъде пуснат публично (и разбира се, тези тестери да изпращат обратна връзка при наличие на проблеми). В някои случаи пускат първо на тези, които са се присъединили към т. нар. Mi Pilot програма, а пък в други - на потребители, избрани на произволен принцип. Ден преди да пуснат за Pocophone, пуснаха стабилна бета за Mi9T за европейския и глобалния ROM (аз съм на глобалния). Това е втори build на Android 10, понеже първият беше бъгав, и достъпен само за хора от Mi Pilot. Сега е пуснат на произволен принцип, и аз съм един от тези опитни мишки в момента. Пак има бъгове, така че има още неща за оправяне.
    Dubspace