Започват продажбите на таблета Huawei MediaPad M5

Започват продажбите на таблета Huawei MediaPad M5

Една от новините от Huawei на тазгодишното издание на мобилния конгрес беше свързана с премиерата на MediaPad M5, с който компанията пореден път показва амбициите си за трайна настаняване в сегмента на премиум таблетите. Няколко месеца по-късно устройството вече е налично и в България на цена 950 лева за версията с 4GB RAM и 64GB разширяема памет, която поддържа Wi-Fi и LTE мрежи. Освен в търговската мрежа ще може да се намери и в предложенията на мобилните оператори. Сумата не е малка, но устройството прави всичко възможно, за да я оправдае.

Таблетът осигурява алуминиев корпус с дебелина едва 7.3 мм, който тежи около 500 грама и предлага 10.8-инчов дисплей с резолюция 2560x1600 пиксела, който е покрит с 2.5D стъкло, а това според компанията го прави първия таблет с подобна особеност. Извитото предпазно стъкло прелива плавно в заоблените метални страни, а както установихме сами, това наистина придава голяма доза премиум усещане. В стъклото е интегриран и сензор за отпечатъци, който подобно на смартфоните на компанията може да се ползва за управление на интерфейса. Добавени са и две камери с резолюция 13MP и 8МР с бленда F2.2, но само основната има автоматичен фокус (PDAF).

За бързата работа се грижи осемядрен чипсет Kirin 960, който познаваме от Huawei P10 и P10 Plus. Таблетът осигурява цели 4 високоговорителя, които са сертифицирани от Harman / Kardon и звучат ясно и много силно. Компанията е решила да премахне стандартния 3.5 мм жак, но в комплекта има адаптер, а освен това се поддържа Hi-Res Audio. Устройството има и специален конектор за връзка с калъф с клавиатура, но тя ще се появи в България на по-късен етап. Операционната система е Android 8.0 Oreo с EMUI 8.0 и специален десктоп режим, който доближава таблета до компютър, а батерията с капацитет 7500mAh поддържа бързо зареждане при 9V / 2A.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Спокойно. Работи се по специален софтуер, който да затъмни част от екрана и да имаш Ноч. "Иновацията" е, че като го врътнеш и Ноч-а ще се мести :)
    tweeg