Започват продажбите в България на Moto G5S, а Moto G5S Plus идва през септември

Започват продажбите в България на Moto G5S, а Moto G5S Plus идва през септември

Премиерата на Moto G5S и Moto G5S Plus се състоя в началото на този месец, но устройствата вече достигат до нашия пазар. Българското подразделение на Motorola обяви, че Moto G5S вече може да се намери в предложенията на Telenor на цена между 300 лв. и 490 лв. според избрания тарифен план, а от следващата седмица ще е наличен и в обектите на “Технополис”. Устройството се предлага в двата цвята – златисто и сиво. Moto G5S Plus ще се продава от 8 септември на промоционална цена 649 лева в търговската мрежа на “Зора” в същите цветове.

Припомняме, че S идва от special еdition, а телефоните осигуряват корпуси от метал, дисплеи с резолюция 1080p, селфи камери със светкавица и сензори за отпечатъци, които се ползват за навигация в интерфейса. Moto G5S е с масивен алуминиев панел, в който е скрита батерия с капацитет 3000 mAh, поддържаща бързо зареждане чрез технологията TurboPower. Предлага осемядрен чипсет Snapdragon 430 с честота 1,4GHz, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и 5,2” дисплей с Gorilla Glass 3. Двете камери са с резолюция 16МР и 5МР и са снабдени с бленда f/2.0, а основната използва PDAF автофокус.

Moto G5S Plus споделя много от характеристиките на по-малкия модел – 3000 mAh батерия, 3GB RAM и 32GB разширяема памет. За разлика от него е снабден с по-голям 5,5” дисплей, NFC възможности и разчита на по-бърз осемядрен чипсет Snapdragon 625, който му позволява да записва 4K видео. Смартфонът включва двойна основна камера с 13МР сензори, която поддържа познати функции като селективен фокус, прилагане на боке ефект, обезцветяване на части от снимката и други, а резолюцията на камерата за селфита е увеличена до 8MР.