Зареждането на iPad струва изненадващо малко, показва проучване

Зареждането на iPad струва изненадващо малко, показва проучване
Според проучване на Electric Power Research Institute (EPRI) зареждането на устройства на Apple към днешна дата е изненадващо евтино. Според данните на Института всекидневното зареждане на напълно празна батерия на iPad струва на американския потребител общо 1,36 долара на година (консумация по-малко от 12 kWh). Проучването на EPRI всъщност е имало за цел да провери дали потребителите в САЩ използват повече електричество с увеличаването на мобилните устройства в употреба и по тази причина от Института са решили да обърнат внимание на таблетите, които в момента навлизат в ежедневието доста интензивно.

Като имаме предвид обаче, че все повече потребители заменят настолните си компютри с преносими устройства за задачи като сърфиране в интeрнет, това означава, че общото потребление на електричество на пазара ще спада. То намалява и ако потребителите оставят домашните игрови конзоли за сметка на по-малки устройства като таблети и смартфони. Когато обаче потребителите използват таблетите като допълнение на останалите устройства, които използват, тогава очевидно потреблението на енергия ще расте.

http://my.epri.com/portal/server.pt/gateway/PTARGS_0_243352_317_205_776_43/http%3B/uspalecp604%3B7087/publishedcontent/publish/epri_calculates_annual_cost_of_charging_an_ipad_at__1_36_da_855261.html