Засега продажбите на Windows 8 са слаби, твърди онлайн магазин

Засега продажбите на Windows 8 са слаби, твърди онлайн магазин
В интервю за Read Write представител на онлайн магазина NewEgg споделя, че продажбите на Windows 8 до момента са по-слаби от очакваното, но все пак тенденцията до момента е към стабилно увеличение. Според Мърл Макинтош, който отговаря за продуктовата линия на NewEgg в Северна Америка, продажбите на новата платформа на Microsoft няма да се увеличат съществено преди второто тримесечие на 2013 г. Според него продажбите на хардуер с Windows 8 започват да растат, докато продажбите на софтуер се очаква да започнат, когато цените се нормализират през следващата година.

Сигурно читателите ни помнят, че в края на октомври Стив Балмър се похвали, че само за няколко дни са били продадени 4 милиона ъпгрейда за Windows 8. Изглежда обаче, че първоначалният успех не е продължил и според информация на Пол Търот, който следи отблизо дейността на Microsoft, компанията не е постигнала вътрешните си прогнози за първоначалните продажби.

Според вътрешен източник Microsoft обвинява производителите на хардуер за бавния старт, и по-точно за техните неатрактивни продукти и забавена пазарна премиера. Това на свой ред подкрепя решението на американците да пуснат своя линия от таблети Surface, тъй като според неофициални данни решението за развиването й е било взето след среща с подготвените за Windows 8 таблети, които очевидно не са впечатлили Microsoft.

http://readwrite.com/2012/11/19/newegg-exec-calls-windows-8-launch-slow-predicts-201
http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-sales-well-below-projections-plenty-blame-go-around

 • Това за приложение на цял екран не го разбрах. за т.нар. Apps ли става дума? За десктоп не ми трябва честно казано. От тях ползвам TuneIn, харесва ми :) Виж сега, ясно е че става дума за лични предпочитания... Кофти че на вас „хейтърите” :) не ви върши голяма работа... (beer)
  fintaraBG
 • Ами точно за това говоря, никой не може да даде пример, а аз веднага давам за обратното: Работата на цял екран без възможност за ползване на повече от едно приложение едновременно. Също така лошото оползотворяване на място и грамадните елементи, съответно нуждата от прелистване. Това за бързината. За функционалността мисля също е ясно. В старт скрийна си ограничен от квадратите и не можеш да променяш облик/функционалност по никакъв начин извън предвиденото в ОС-а (Тоест с 3rd party софтуер). Да не говорим за останалите неща като ограничаването на приложения до маркета и т.н., и т.н. Общо взето все конкретни неща, дъвкани хиляди пъти, срещу които рядко се казва нещо конкретно, просто защото и такова няма.
  mkpetrov
 • Примери не мога да дам, защото аз работя по един начин, ти - по друг. Може би ако засечем с хронометър едно и също действие на 7 и 8, осмицата да отстъпва, но важното е че не ме затруднява този touch interface. :)
  fintaraBG
 • Твърдиш, че на touch интерфейс е по-бърза работата с мишка, отколкото на нормален десктоп интерфейс? Как става тази работа? Дай конкретен пример.
  mkpetrov
 • Това за бързината на работа го има само в първия момент! След 1-2 часа работа се свиква и изобщо не се бавиш. Всички "валидни" аргументи, които съм прочел ми се струват пълен BS... Offtopic: Драги програмисти на Mobilebulgaria, не се излагайте и поправете ескейпването на кавички, дразнещо е!
  fintaraBG
 • Обратното, "хейтърите" сме изказвали достатъчно валидни аргументи и срещу метрото, и срещу новата политика на Майкрософт като цяло, а в отговор има преди всичко празни приказки/кухи фрази и почти нищо съществено.:) Освен това за по-бързото стартиране, което по принцип явно е безспорно, но с уговорката за пуснах hibernation (Доколкото разбрах). А и съвсем не е достатъчно, за да се примири човек с останалото (Бързината при работа със сигурност е много по-малка заради недомислиците на интерфейса).
  mkpetrov
 • Силно негативни, а защо? Не ми е ясно изобщо... :| Работи по-бързо, старт менюто е удобно, не знам какво искат хората. Просто 100 човека хейтват и останалите 1 000 ги следват.
  fintaraBG
 • Нaй-вероятно
  Toneta
 • Защо да е странно, още от първите бети отзивите са силно негативни (Докато при 7-ицата обратно - още от първите бети отзивите са положителни), така че нямаше повод да се очаква друго. Новината е добра - ако така продължава, рано или късно ще им уврат главите и ще спрат с абсурдите (И опитите да се правят на Apple).
  mkpetrov
 • В продажбите влизат ли ъпгрейдите?
  fintaraBG