ZTE Axon 20 5G ще има вградена под дисплея камера

ZTE Axon 20 5G ще има вградена под дисплея камера

ZTE се кани да заяви първенството по отношение на вградените под дисплеите селфи камери като представи първото подобно устройство. Това ще стане на 1 септември, когато компанията обещава да представи първия масов 5G смартфон с такава камера и това ще бъде Axon 20 5G.

Очакваме устройството да предложи 6.92" OLED дисплей с резолюция 2460 x 1080 пиксела, който ще заеме почти цялата предна част и благодарение на технологията няма да бъде изрязан или пробит. Премиерата на модела ще бъде в Китай, но освен там ще се предлага още в Северните страни и в Близкия изток, така че разпространението му няма да е прекалено ограничено.

Предстои да разберем и как ще осигури качество на изображението, защото при първите прототипи то не беше много добро. ZTE не разкрива други детайли за Axon 20 5G, но според слуховете селфи камерата ще е 32МР, а основната ще има сензори с резолюция 64МР и 8МР. Очакваме още до 12GB RAM и 4120 mAh батерия.

 • Има си връзка. Китайска компания направи най-голямата иновация за последните 12-13 години. Huawei промени света на телефоните. След 4-5 години всички флагмани ще са с дисплеи по 8 и повече инча. Както спикул няма да се върне от 6.9 инча на 5.8, така и човек ползвал 8 инча няма да се върне на дисплей 6.7-6.9 инча. Mate xs няма нужда от селфи камера, защото за такава ползва основните. Съответно иновацията на ZTE в бъдеще ще се ползва за средния клас телефони.
  Huaweimatexs
 • За всичко си прав, просто не е във връзка с това, което аз написах.
  Камерата под дисплея ще е нещо, което ще се напънат да направят и да изкарат на пазара преди всички, както с повечето “иновативни” функцио в днешно време.
  Това от своя страна ще доведе до множество фалове с това първо имплементиране - точно бързането.
  Винаги е било и ще бъде така. Не казвам, че следващите поколения няма да са ок или пък че ние, крайните потребители няма да облажим от тази стратегия след няколко години.
  Просто казвам, че от бързане се изкарва недоклатен продукт.
  Същото ми е мнението и за много продукти, както на самсунг така и на китайските производители - просто това им е стратегия, която аз не подкрепям.
  Според мен недомислени продукти нямат място на масовия пазар просто за да кажеш, че си първи.
  Ако си прозрачен с такава стратегия - примерно да кажеш, че изкарваш прототип, и си прозрачен с неговите минуси, а не да го изкарваш мана небесна и да вдигаш врява, че си първи - ок.
  Но случаят не е такъв.
  radko89
 • И ще са трагични като всички останали техни първи приложения.. От теб не очаквах празноглави коментари. Наистина. Huawei P 40 pro plus снима много добре. Това вече е факт. Кое му е трагичното?! Huawei mate x с 8 инчовия дисплей се представи страхотно миналата година в Китай, а сега второто поколение радва и останалата част на света. Вече повече от година китайците предлагат нещо недостижимо за останалите. Сега ще видим как ще е вградената камера. Надявам се да е добре. Това ще е страхотна новина за всички клиенти. Останалите производители ще се напънат да настигнат китайците и ние потребителите, ще получим по-добри продукти.
  Huaweimatexs
 • И ще са трагични като всички останали техни първи приложения..
  radko89
 • Виж ги ти тия китайци. Направиха телефона на бъдещето притежаващ 8 инчов дисплей, който освен това няма грозна дупка или ноч на екрана. Правят телефоните с най-голям сензор, а сега ще са първи и с камерата под дисплея.
  Huaweimatexs
 • А някой във форума пишеше , че Китай изостава с 20 години в технологиите от конкурентите. :lol:
  julianjulian10