ZTE подсказва за смартфон с Windows Phone и 5,9" дисплей с резолюция 1080p

ZTE подсказва за смартфон с Windows Phone и 5,9
В популярната китайска социална мрежа Weibo се появиха интересни изображения на смартфон с Windows Phone. Те идват от един от шефовете в ZTE и показват задната част на смартфон в черно и бяло с мобилната операционна система на Microsoft. С кадрите идват и интересни допълнителни детайли за модела. Според тях диагоналът на екрана на устройството е 5,9", което лесно може да го направи част от новата вълна от хибриди между смартфони и таблети, която беше популяризирана от Samsung Galaxy Note. Освен това се посочва, че ще е добавена поддръжка за аудиотехнологията DTS, а резолюцията на екрана е 1920 x 1080 пиксела.

Последното е интересно, тъй като Windows Phone официално не поддържа такава резолюция, а максималната е 720р. Оказва се обаче, че ядрото на Windows Phone 8 е способно да работи с такива размери на екрана и активирането на съвместимостта не е никак трудно. Ако информацията за телефона е коректна, то ZTE, изглежда, са направили необходимите промени в кода на платформата.

http://wmpoweruser.com/mysterious-zte-windows-phone-with-5-9-inch-full-hd-screen-teased/

  • Да това лого повече прилича на WP7. Сигурно е поредния слух, търсещ голяма сензация :) Може пък и да е истина ще видим.
    nycon