Huawei Color Band A1

Huawei Color Band A1

Движението е живот. Продължителното застояване е един от най-големите врагове на здравето и затова е изключително важно да компенсираме работата с компютър, продължителното учене или пък забавленията пред телевизора с достатъчна физическа активност. Ходене вместо ползване на транспорт, тичане или каране на колело в парка, разходки сред природата са само част от дейностите, които могат да подобрят общия ни тонус и да повлияят положително на цялостното ни физическо състояние. Невинаги обаче имаме достатъчно мотивация, за да слезем от градския транспорт на една или няколко спирки по-рано, за да походим повече, и точно тук се намесват фитнес гривните.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Малките джаджи отчитат различните типове на физическата ни активност и синхронизират данните със специално приложение в смартфона ни, където можем удобно да проследим представянето си спрямо зададената предварително цел. Устройствата действат мотивиращо, тъй като ни стимулират да сме активни повече, за да изпълним дневната си норма. Другите плюсове на фитнес гривните също не са за подценяване – те са навсякъде с нас, имат батерия за седмици на автономна работа, не се боят от намокряне и могат да ни осигурят удобен достъп до нотификации от смартфона ни.

Видео ревю

Дизайн

Тези устройства обаче рядко имат външен вид, който да ги направи част от ежедневния ни гардероб, и точно това се опитва да промени Huawei Color Band A1, която до средата на октомври ще може да се вземе на промоционална цена  от “Мтел”, VIVACOM, Telenor, “Техномаркет” и “Технополис” в комбинация със смартфона Huawei P9 lite. Гривната тежи около 20 грама и има стилен външен вид, с който до известна степен може да мине и за фешън аксесоар.

Голям принос за атрактивния изглед на устройството има извитият метален корпус на основното тяло, в който се вмъква силиконовата лента за носене в различни цветове. Като част от промоцията в комплекта има и втора лента в синьо, която осигурява свежа алтернатива на стандартната в черно – голям плюс, тъй като можем лесно да сменим каишката, за да подхожда на случая. Самите гривни имат интересна текстура, която пречупва светлината по ефектен начин, а за търсещите по-луксозен външен вид са налични допълнителни каишки от естествена кожа.

Функции

За да свържете гривната с телефона си, е необходимо да изтеглите приложението Color Band A1, което е налично за iOS и Аndroid. То визуализира събраните данни от устройството и ви дава подробна статистика за физическата активност на дневна или на месечна база. Самото отчитане се извършва от гривната – тя може автоматично да засече ходене, тичане или каране на колело, така че не е нужно всеки път да стартирате и спирате специална измервателна сесия, което е много удобно. След това приложението ще ви покаже колко стъпки сте направили, колко време сте били активни, какво разстояние сте изминали и най-важното – колко са изгорените калории. Точността на отчитане на вградените сензори е висока – според Huаwei при колоездене тя е 93,58%, но нараства до 97,64% при тичане и 97,16% при ходене.

Устройството може да регистрира и качеството на съня и ще покаже колко време сте прекарали в лек сън, колко в дълбок и колко сте били будни. Целта е да се намирате във фаза на дълбок сън колкото е възможно повече време, защото именно в него организмът си почива най-добре. Гривната е снабдена и с друг интересен сензор, който не срещаме често в подобни устройства. Става дума за UV сензор, който ще ви позволи да проверите моментното състояние на ултравиолетовата радиация, за да вземете адекватни мерки за защита на плажа, в планината или в парка. Според измерената стойност приложението осигурява различни съвети и така ще знаете дали шапка и слънчеви очила са достатъчни или трябва да потърсите по-сериозна сянка и слънцезащитен крем с по-висок фактор.

Гривната може да известява дискретно с вибрация и светлинна индикация за входящи обаждания и текстови съобщения, но може да зададете времеви интервал, в който да става това, за да не смущава почивката ви. Разбира се, можете да въведете и време за събуждане и устройството ще започне да вибрира в указания час, за да ви събуди с минимален стрес. За всичко това се грижи батерия, която осигурява почти месец на работа, така че буквално ще забравите кога сте зареждали устройството за последно. Самото зареждане става чрез малка магнитна приставка с microUSB порт.

Huawei P9 lite

За другата част от промоционалното предложение на Huawei вече писахме подробно, но нека все пак да повторим най-важното. Huawei P9 lite е наследник на миналогодишния хит P8 lite и както подобава го подобрява в почти всяко едно отношение. Устройството предлага познатия дизайн на P9, но метална е само страничната рамка, а задният панел е поликарбонатен, което за мнозина е предпочитаната комбинация, тъй като осигурява по-ниска цена, но все пак запазва известно премиум усещане. Смартфонът изненадва с голям 5,2” дисплей с full HD резолюция, а за защита на личната информация залага на изключително бърз сензор за отпечатъци върху задния панел.

Смартфонът разчита на 64-битовия чипсет HiSilicon Kirin 650, който включва 8 ядра Cortex-A53 за бърза реакция, а оперативната памет е 2GB, което също помага за добрата работа на системата. За съхранение на файлове има 16GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD карта в слота за втори SIM. Huawei P9 lite има и 13МР камера за запечатване на ярки и детайлни снимки, която се управлява през приложение с множество функции и режими (познати от P8 и от P9), сред които има и ръчен за желаещите да експериментират с различните настройки. За селфитата се грижи 8МР предна камера, която не само има функция за ползване на дисплея като светкавица, но е снабдена и с режим за получаване на перфектните кадри с лицето ви – той позволява да създадете персонализиран профил с различни ефекти, който да се прилага към всичките ви селфи снимки.