Sony Ericsson S700i

Sony Ericsson S700i
Sony Ericsson наложи стил при мобилните апарати, като обедини дизайна на мобилен телефон и цифров фотоапарат. Флагманът на компанията S700 е първият телефон на компанията за европейския пазар с интегрирана 1,3-мегапикселова CCD камера и съвършено нов дизайн.

Апарат и управление

Още след първия допир с телефона усещате разликата, а дизайнът интуитивно ви подсказва, че държите нещо повече от обикновен мобилен телефон. Компактен не е точната дума, която можем да използваме за S700i. В лявата част на корпуса са разположени бутон за заключване на клавиатурата (включва и светкавица) и IrDA, а вдясно е слотът за Memory Stick Duo (в комплекта е включен 32MB MS Duo), клавиш за фотоапарата, както и бутони за усилване и намаляване на звука. Клавиатурата е скрита, но с едно завъртане на долния или горния панел вляво или вдясно (изберете една посока на отваряне, телефонът не може да направи пълен оборот на 180 градуса) получавате достъп до нея. Свикнете да завъртате долната част на корпуса - по този начин няма да се налага да обръщате телефона всеки път. В затворено положение навигацията се осъществява с джойстик, обграден с 4 помощни клавиша, които имате възможност да програмирате по свой избор, както и 4 бутона за навигация. Можете да говорите, да работите с менюто, без да отваряте апарата. Kлавиатурата e изключително удобнa и при лек натиск отговаря на вашите команди. Имате бърз достъп до Интернет чрез бутон за бърз набор. Обърнете телефона и ще останете изненадани от това, което ви чака :). При сравнение между S700i и класическия цифров фотоапарат на Sony няма да намерите разлика в дизайна. Светкавица, затвор на обектива, удобен праг, който позволява да държите апарата удобно, докато снимате и 1.3-мегапикселова CCD камера. За да заредите апарата, свържете с data кабел или hands free, след като отворите и малкия капак, предпазващ куплунга от замърсяване.

Дисплей и интерфейс

Дисплеят е TFT, разделителната способност - 240 x 320 пиксела, изобразява 262К цвята, а това го прави един от най-качествените в момента на пазара редом с Sharp GX30. Екранът се характеризира с отличен контраст при пряка слънчева светлина и с перфектна видимост при използване на камерата. В изходна позиция получавате информация за нивото на батерията, покритието на мобилния оператор (и GPRS), часа и датата. Дванадесетте анимирани икони са стандартни за менюто на Sony Ericsson.

Телефонна книга и органайзер

Към всеки един контакт можете да добавите 19 подробности, като основните са: снимка, гласова команда, персонален тон на звънене, web адрес, email.
В меню календар ще намерите всичко необходимо, за да организирате срещите си, да добавите гласова или обикновена бележка, както и хронометър, калкулатор, аларма, конвертор и световен часовник (последните две за Java приложения). Календарът на телефона можете да разглеждате в режим ден, месец и седмица, като към всяко събитие можете да добавяте и сигнал за напомняне за предстоящото събитие. S700i поддържа гласово набиранe, гласов отговор, гласови команди, запазената марка на Sony Ericsson - Magic word, и 10 групи, които създавате по ваше желание.
В телефонната книга можете да запишете 510 контакта.

Камера

Акцентът и нововъведението при този модел е камерата. Освен с атрактивния дизайн, тя се отличава и с изключително качествена CCD 1.3-мегапикселова матрица. В затворено положение на S700i можете да включите камерата чрез предварително зададен от вас клавиш за shortcut или от предвидения за това бутон в дясната част на корпуса на телефона. Имате възможност да използвате различни настройки, опции и ефекти като: серия от 4 последователни снимки, "рамки", 4 резолюции ( 1280 x 960, 640 x 480, 320 x 240, 160 x 120 пиксела), нощен режим, self timer, negative, solarize, sepia, black&white, баланс на бялото и 8x цифров zoom. При снимане на видеоклипове избирате между две резолюции - 176 x 144 или 128 x 96 пиксела. Продължителността на клипа може да бъде ограничена на 10 секунди (до 100кb за MMS съобщение) или да снимате до изчерпване на свободната памет. Предварително задавате и къде да се запаметяват снимките или клиповете - в телефона или в разширителната карта. Направените снимки можете бързо да изпратите като мултимедийно съобщение чрез бърз достъп до менюто.

Примерни снимки

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_166.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_170.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_172.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_173.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_174.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_175.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_176.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_177.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_178.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_179.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_180.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_181.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_182.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_183.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_186.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_187.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_188.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_189.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_190.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_191.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_192.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_193.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_195.JPG

Примерен клип

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_194.3gp

Мултимедия, игри и приложения

S700i поддържа SMS, EMS, ММS (ограничени на 100кb) и Е-mail (SMTP, POP3, IMAP4) съобщения. За да промените облика на вашия телефон, използвайте една от четирите предварително инсталирани теми или свалете от Интернет допълнителни. В меню "Съобщения" ще намерите и Instant Messaging клиент, аналог на мобилно ICQ. 3D Darts и Super Real tennis (SEGA) са игрите, инсталирани в S700i. Приложението Music DJ ви дава възможност сами да композирате своя мелодия, като използвате различни инструменти и предварително зададени музикални форми. С помощта на диктофона записвате звук по ваше желание и го използвате за мелодия при входящо обаждане или аларма. Записът е в .arm формат. Телефонът разполага и с mp3 плеър. Можете да използвате различни настройки на звука с помощта на еквилайзер. Телефонът поддържа .mp3, .mid, музикални формати (за входящо повикване), графични .gif, .jpeg за wallpaper, както и 40-тонални полифонични мелодии. При функция FM радио трябва да включите стерео hands free (предлага се в комплекта), което играе роля на антена. S700i запаметява до 20 станции. Слушайте радио и с интегрирания високоговорител.

Памет, софтуер и връзки

Телефонът разполага с 32MB вградена памет, динамично разпределена между снимки, приложения, мелодии и т.н., като от нея можете да използвате около 30MB. S700i разполага със слот за разширителна карта от типа MS Duo - стандартна за телефоните на Sony Ericsson.
Софтуерът на S700i се държи стабилно, но има леко забавяне при по-бързо боравене с менюто или разглеждане на телефонната книга.
S700i е оборудван с IrDA, Bluetooth.

В диска към пълния комплект на телефона ще намерите софтуер:

PC Suite
PC synchronization program
SE MMS Home studio
SE Sound Editor
SE Image Editor
SE File Manager
SE Mobile networking Wizard
SE Phone Manager
Modem drivers

Батерия и мрежа

Според данни на производителя Li-Poll 780 mAh батерията осигурява 7 часа в режим на разговор и около 300 часа в режим на готовност. Според проведените тестове в мрежа на български оператор с едно зареждане на телефона и разговори около 15 минути на ден, браузване в нета и използване на фотоапарата можете да разчитате на S700i 2 - 3 дни. Честото използване на светкавицата, фотоапарата, IrDA и Bluetooth сериозно намаляват заряда на батерията.

Обзор

Предимства:

Ново поколение дизайн, съчетаващ мобилен телефон и цифров фотоапарат
Снимките и клиповете, направени със S700i, са с много високо качество за мобилен телефон
Отличен дисплей с разделителна способност 320 x 240 пиксела
MP3 плеър
Връзки с периферни устройства и PC - Bluetooth, IrDA и data кабел
MS Duo 32MB, включена в комплекта

Недостатъци:

Висока цена
Леко забавяне при браузване в менюто и телефонната книга

Sony Ericsson S700i може да закупите в Mobile Shop чрез магазин Global Co
http://mobilebulgaria.com/shop/offers.php?id=14

Апарат и управление

Още след първия допир с телефона усещате разликата, а дизайнът интуитивно ви подсказва, че държите нещо повече от обикновен мобилен телефон. Компактен не е точната дума, която можем да използваме за S700i. В лявата част на корпуса са разположени бутон за заключване на клавиатурата (включва и светкавица) и IrDA, а вдясно е слотът за Memory Stick Duo (в комплекта е включен 32MB MS Duo), клавиш за фотоапарата, както и бутони за усилване и намаляване на звука. Клавиатурата е скрита, но с едно завъртане на долния или горния панел вляво или вдясно (изберете една посока на отваряне, телефонът не може да направи пълен оборот на 180 градуса) получавате достъп до нея. Свикнете да завъртате долната част на корпуса - по този начин няма да се налага да обръщате телефона всеки път. В затворено положение навигацията се осъществява с джойстик, обграден с 4 помощни клавиша, които имате възможност да програмирате по свой избор, както и 4 бутона за навигация. Можете да говорите, да работите с менюто, без да отваряте апарата. Kлавиатурата e изключително удобнa и при лек натиск отговаря на вашите команди. Имате бърз достъп до Интернет чрез бутон за бърз набор. Обърнете телефона и ще останете изненадани от това, което ви чака :). При сравнение между S700i и класическия цифров фотоапарат на Sony няма да намерите разлика в дизайна. Светкавица, затвор на обектива, удобен праг, който позволява да държите апарата удобно, докато снимате и 1.3-мегапикселова CCD камера. За да заредите апарата, свържете с data кабел или hands free, след като отворите и малкия капак, предпазващ куплунга от замърсяване.

Дисплей и интерфейс

Дисплеят е TFT, разделителната способност - 240 x 320 пиксела, изобразява 262К цвята, а това го прави един от най-качествените в момента на пазара редом с Sharp GX30. Екранът се характеризира с отличен контраст при пряка слънчева светлина и с перфектна видимост при използване на камерата. В изходна позиция получавате информация за нивото на батерията, покритието на мобилния оператор (и GPRS), часа и датата. Дванадесетте анимирани икони са стандартни за менюто на Sony Ericsson.

Телефонна книга и органайзер

Към всеки един контакт можете да добавите 19 подробности, като основните са: снимка, гласова команда, персонален тон на звънене, web адрес, email.
В меню календар ще намерите всичко необходимо, за да организирате срещите си, да добавите гласова или обикновена бележка, както и хронометър, калкулатор, аларма, конвертор и световен часовник (последните две за Java приложения). Календарът на телефона можете да разглеждате в режим ден, месец и седмица, като към всяко събитие можете да добавяте и сигнал за напомняне за предстоящото събитие. S700i поддържа гласово набиранe, гласов отговор, гласови команди, запазената марка на Sony Ericsson - Magic word, и 10 групи, които създавате по ваше желание.
В телефонната книга можете да запишете 510 контакта.

Камера

Акцентът и нововъведението при този модел е камерата. Освен с атрактивния дизайн, тя се отличава и с изключително качествена CCD 1.3-мегапикселова матрица. В затворено положение на S700i можете да включите камерата чрез предварително зададен от вас клавиш за shortcut или от предвидения за това бутон в дясната част на корпуса на телефона. Имате възможност да използвате различни настройки, опции и ефекти като: серия от 4 последователни снимки, "рамки", 4 резолюции ( 1280 x 960, 640 x 480, 320 x 240, 160 x 120 пиксела), нощен режим, self timer, negative, solarize, sepia, black&white, баланс на бялото и 8x цифров zoom. При снимане на видеоклипове избирате между две резолюции - 176 x 144 или 128 x 96 пиксела. Продължителността на клипа може да бъде ограничена на 10 секунди (до 100кb за MMS съобщение) или да снимате до изчерпване на свободната памет. Предварително задавате и къде да се запаметяват снимките или клиповете - в телефона или в разширителната карта. Направените снимки можете бързо да изпратите като мултимедийно съобщение чрез бърз достъп до менюто.

Примерни снимки

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_166.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_170.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_172.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_173.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_174.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_175.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_176.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_177.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_178.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_179.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_180.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_181.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_182.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_183.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_186.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_187.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_188.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_189.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_190.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_191.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_192.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_193.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_195.JPG

Примерен клип

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2004/07/file_194.3gp

Мултимедия, игри и приложения

S700i поддържа SMS, EMS, ММS (ограничени на 100кb) и Е-mail (SMTP, POP3, IMAP4) съобщения. За да промените облика на вашия телефон, използвайте една от четирите предварително инсталирани теми или свалете от Интернет допълнителни. В меню "Съобщения" ще намерите и Instant Messaging клиент, аналог на мобилно ICQ. 3D Darts и Super Real tennis (SEGA) са игрите, инсталирани в S700i. Приложението Music DJ ви дава възможност сами да композирате своя мелодия, като използвате различни инструменти и предварително зададени музикални форми. С помощта на диктофона записвате звук по ваше желание и го използвате за мелодия при входящо обаждане или аларма. Записът е в .arm формат. Телефонът разполага и с mp3 плеър. Можете да използвате различни настройки на звука с помощта на еквилайзер. Телефонът поддържа .mp3, .mid, музикални формати (за входящо повикване), графични .gif, .jpeg за wallpaper, както и 40-тонални полифонични мелодии. При функция FM радио трябва да включите стерео hands free (предлага се в комплекта), което играе роля на антена. S700i запаметява до 20 станции. Слушайте радио и с интегрирания високоговорител.

Памет, софтуер и връзки

Телефонът разполага с 32MB вградена памет, динамично разпределена между снимки, приложения, мелодии и т.н., като от нея можете да използвате около 30MB. S700i разполага със слот за разширителна карта от типа MS Duo - стандартна за телефоните на Sony Ericsson.
Софтуерът на S700i се държи стабилно, но има леко забавяне при по-бързо боравене с менюто или разглеждане на телефонната книга.
S700i е оборудван с IrDA, Bluetooth.

В диска към пълния комплект на телефона ще намерите софтуер:

PC Suite
PC synchronization program
SE MMS Home studio
SE Sound Editor
SE Image Editor
SE File Manager
SE Mobile networking Wizard
SE Phone Manager
Modem drivers

Батерия и мрежа

Според данни на производителя Li-Poll 780 mAh батерията осигурява 7 часа в режим на разговор и около 300 часа в режим на готовност. Според проведените тестове в мрежа на български оператор с едно зареждане на телефона и разговори около 15 минути на ден, браузване в нета и използване на фотоапарата можете да разчитате на S700i 2 - 3 дни. Честото използване на светкавицата, фотоапарата, IrDA и Bluetooth сериозно намаляват заряда на батерията.

Обзор

Предимства:

Ново поколение дизайн, съчетаващ мобилен телефон и цифров фотоапарат
Снимките и клиповете, направени със S700i, са с много високо качество за мобилен телефон
Отличен дисплей с разделителна способност 320 x 240 пиксела
MP3 плеър
Връзки с периферни устройства и PC - Bluetooth, IrDA и data кабел
MS Duo 32MB, включена в комплекта

Недостатъци:

Висока цена
Леко забавяне при браузване в менюто и телефонната книга

Sony Ericsson S700i може да закупите в Mobile Shop чрез магазин Global Co
http://mobilebulgaria.com/shop/offers.php?id=14

 • Ako nqkoi iska da si kupuva nov s700i davam go sas 100lv po evtin ot kolkoto e v magazinite ne izpolzvan s 1 godina garancia ako nqkoi go interesyva da otgovarq e kolko e cenata we pi4 tq varira ne e fiksirana kaji kolko e puk da vidq dali si zaslujava
  DefaultUser
 • AZ HODIH V GERMANOS DA GI PITAM ZA NOVIQ SOFTUER. TE ME GLEDAT KATO MARSIANEC ahaha , TE V GARMANOS POVE4ETO TAKA SI GLEDAT. :)))) i AZ SUM ZABELQZAL
  DefaultUser
 • AZ HODIH V GERMANOS DA GI PITAM ZA NOVIQ SOFTUER. TE ME GLEDAT KATO MARSIANEC
  geleto_
 • Otiva6 v nqkoi magazin,naprimer Germanos i te 6te ti kajat kade sa im servizite,az mislq taka da napravq :) az 6te si go slagam ako ne go prodam skoro v germanos slagaite si i vie
  DefaultUser
 • Otiva6 v nqkoi magazin,naprimer Germanos i te 6te ti kajat kade sa im servizite,az mislq taka da napravq :)
  Nemesis
 • blagodarq Nemesis oba4e ako ako e drug kade da go smenq
  geleto_
 • Eto tova e noviq firmwere: R3K004 ,a za da proveri6 tvoq si na SE e nujno slednoto: > * << * < * v rejim na gotovnost.
  Nemesis
 • koi drug moje we nali ti si napisal na4aloto? dam az
  DefaultUser
 • koi drug moje we nali ti si napisal na4aloto?
  geleto_
 • Kazaha mi ,4e do 2 sedmici 6te po4nat da go instalirat.Ot nqkoi serviz,pita6 gi za noviq soft,6te proverq kak se kazva6e i 6te ti kaja :)
  Nemesis
 • ama nqkoi iska6e da mi go prodade. Nemesis ot kade da se zdobia s tozi softuer? ot germanos i ot djoba kato izvadi6 parite ot tam
  DefaultUser
 • ama nqkoi iska6e da mi go prodade. Nemesis ot kade da se zdobia s tozi softuer?
  geleto_
 • Gele s moq moga da zapisvam 1min 49 sec video,no tova e za6toto soft-a e stariq.Sega e izleznal noviq,s koito videoto stava do 30 min,podobrqva se night mode-a i burzinata v menutata,taka 4e ne se pla6i :)
  Nemesis
 • ne razbrah otgovora za men li e? opredeleno da :)
  DefaultUser
 • ne razbrah otgovora za men li e?
  geleto_
 • kolko vreme zapisva video? kolko pari iska6? kade da go vidq? ne zapisvam video s telefona si nqmam predstava kolko vreme zapisva ne go polzvax za tva
  DefaultUser
 • kolko vreme zapisva video? kolko pari iska6? kade da go vidq?
  geleto_
 • ot kade e garanciata? ima li bg menu nqma BG menu no moje da go dam v serviza na germanos ako ti trqbva.garanciata e 1 godina ot mobilen sviat...garancia ne my trqbva no vse pak kazvam
  DefaultUser
 • ot kade e garanciata? ima li bg menu
  geleto_