Sony Ericsson W810i

Sony Ericsson W810i
Новият W810 съчетава доста от възможностите на предшестващите го телефони на Sony Ericsson, брандирани с марката Walkman, плюс няколко нови, които, както се оказа, дават и своя принос в изграждането на почти перфектното мултимедийно мобилно устройство. Почти, тъй като дори и в характеристиките на телефона могат да се открият няколко недостатъка, които за част от потребителите могат да се окажат доста сериозни.

Почти година след като компанията анонсира W800, с който постави началото на новата си продуктова линия, носеща познатото лого, дойде време и за W810 - значително по-консервативно изглеждащ телефон, добавящ към интересния дизайн възможност за работа в четирибандови мрежи, EDGE и някои малки промени в интерфейса. Промените в новия модел не са революционни, но вероятно ще убедят много от потребителите да заложат на него.

Апарат и управление

Физическите размери са почти напълно идентични с тези на W800, като единствената разлика е намалената с 2 мм дебелина. При 46 x 100 x 19 мм и тегло от 99 грама, телефонът стои удобно в ръка, а сглобката е достатъчно здрава, за да остави общото усещане за солидност. Клавиатурата е донякъде подобна на тази в W800, като изработените от гума бутони са с намален размер за сметка на повече свободно място между тях. Управлението е поверено на нов навигационен блок, заменящ познатия джойстик. За някои от феновете на SE това може да се окаже минус, но има много потребители, доста резервирани към употребата на джойстик, които ще оценят промяната. Чрез него става управлението на Walkman плеъра, като основните действия са маркирани върху него - пауза и старт на възпроизвеждането, превъртане напред или назад в текущата песен или прескачане към нова. Много е възможно за това да е виновен тестовият екземпляр, но след неколкодневна употреба започна да се усеща скърцане при натискане на едната от посоките - вероятно резултат от триене. Това не оказа влияние върху експлоатационните качества, но е донякъде неприятно. Софтбутоните са оформени в два блока заедно с тези за изтриване, връщане назад в менюто, бърз достъп до избрани приложения и стартиране на Walkman плеъра (оцветен в оранжево). Като цяло тези бутони са малки, което може да се окаже проблем за хората с по-дебели пръсти. Върху лявата странична повърхност е бутонът за бързо стартиране/пауза на аудиоплейбека, като може да се конфигурира и за пускане на радиото или за стартиране на последното ползвано приложение. Пак там е и слотът за Memory Stick Duo Pro карта, покрита с пластмасово, на пръв поглед изглеждащо крехко, капаче. Телефонът идва с 512МВ карта в комплекта. Дясната страна е оставена за бутона за активиране на вградената камера и бутоните за контрол силата на звука. Върху горната странична повърхност са бутонът за включване/изключване и инфрачервеният порт, а върху долната - Fast Port конекторът и скобата за връзката за носене. Задната част е отделена за обектива на камерата - той няма предпазител и е въпрос на време да се покрие с отпечатъци от пръсти или прах, малко оранжево огледало за автоснимки, LED източник на светлина и мрежата на вградения високоговорител. Доста по-малък от обикновено заден капак покрива отделението за батерията, под която е слотът за SIM карта.

Дисплей и интерфейс

Подобно на W800, и тук дисплеят е с резолюция 176 x 220 пиксела, като може да изобрази до 262К цвята. Цветопредаването е много добро, а яркостта - висока. Тя се контролира автоматично от специален светлинен сензор, разположен в горния десен ъгъл на корпуса, точно над дисплея. Интерфейсът е познатият от последните телефони на SE, като външният му вид може да се промени напълно чрез допълнителни теми - 4 са предварително инсталирани. Те служат и като добър пример за възможностите за тотална персонализация. TFT дисплеят се държи добре на слънчева светлина (това зависи и от избраната тема), а ъгълът на видимост е доста впечатляващ и се доближава до 180 градуса. При стартиране на телефона може да се избере в какъв режим да бъде пуснат - в нормален или в режим "полет" с изключени комуникационни възможности, но с действащ аудиоплеър. Това меню може и да се изключи от настройките.

За разлика от по-голямата част на корпуса, която е матова, цялата горна половина е покрита с лъскава пластмаса по която лесно остават отпечатъци от пръсти. Това лесно може да се забележи около двата софт бутона. За времето на теста се наложи постояно да почистваме дисплея на телефона - след продължителна употреба върху него вероятно ще се появят и драскотини. Удобно решение би било ползването на екранен протектор. Лъскавият кръг обграждащ камерата също се замърсява лесно, както и обектива й заради липсата на предпазител.

Телефонна книга и органайзер

За разлика от W800, W810 е с 22МВ вградена памет и с увеличен капацитет на телефонния указател - сега той побира до 1000 записа. Възможно е търсене по няколко символа, но само в едното име. За всеки от контактите е възможно добавянето на няколко номера, адрес, URL, e-mail, кратка бележка, дата на раждане, изображение, рингтон, гласов маркер и др. С W810 все още не е възможно независимото гласово набиране и затова се ползва системата с гласовите маркери към контактите. Органайзерът е добре познат от другите телефони на компанията и включва календар и списък със задачи. Събитията могат да бъдат асоциирани за различно време или дата, като могат да продължават повече от ден. Съществува опция за създаване на резервно копие на телефонния указател върху флаш картата и за възстановяването му при нужда.

Камера

При камерата положението е непроменено - 2МР модул, предлагащ най-доброто качество на снимките сред камерафоните, които в момента могат да се открият на пазара. Снабдена с автофокус, с нея могат да бъдат получени снимки с максимална резолюция от 1632 х 1224 пиксела. Подобно на W800, и тук присъства режим за създаване на панорамни снимки, ползване на рамки или правене на бързи последователни кадри (burst). Балансът на бялото може да е автоматичен или някой от предварително дефинираните, опитващи се да покрият повечето снимачни условия, профили. Макрорежимът е доста добър, както може да се види в приложените снимки, и наистина успява да улови фините детайли в малки обекти. За сметка на отличната камера записваното 3gp видео е с разочароващата резолюция от 176 x 144 или 128 х 96 пиксела. Качеството му също е доста ниско.

Снимки правени със SE W810:

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_203.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_204.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_205.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_206.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_207.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_208.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_209.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_210.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_211.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_212.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_213.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_214.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_215.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_216.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_217.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_218.JPG

Примерен видео клип (250КВ):
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_219.3gp

Мултимедия, игри и приложения

Основният акцент в W810 съвсем логично е аудиоплеърът. Бутонът в лявата част пуска или спира музиката без значение какво правите в момента с телефона и работи дори когато клавиатурата е заключена, ако кабелът на слушалките е свързан. Ако те не са прикачени и клавиатурата е отключена, с натискането на бутона музиката започва да звучи от високоговорителя с учудваща сила особено при увеличен докрай звук. Натискането на бутона Walkman стартира приложението, до което иначе може да се стигне и от главното меню. На основния екран на плеъра се показва музиката, сортирана по няколко критерия - изпълнител, песен и плейлиста. За управление на плейбека се ползва навигационният бутон, с който може да се стартира или спре музиката, да се превърти напред или назад или да се прескочи към следващата песен. Последното действие може да се извърши и с продължително натискане на страничния бутон. Ако започне нова песен и плеърът е минимизиран, в горната част на дисплея се показва малко pop up прозорче с името й. Разбира се, може да се избере и произволен начин на възпроизвеждане. Присъства 5-бандов еквалайзер с няколко различни предварително дефинирани настройки, включително Mega Bass. Възможно е и създаването на потребителска настройка. Тук е мястото да посочим, че понякога преминаването между песните е съпроводено със странен пукащ звук.
Приложените в комплекта слушалки са тип in ear и се справят доста добре с изолирането на околния шум. Звукът през тях е изненадващо добър, а благодарение на допълнителните два комплекта уплътнителни гумички с различни размери може да се постигне по-фина настройка спрямо персоналните предпочитания. Чрез адаптера Fast Port към 3.5 мм аудиожак, върху който се намират микрофон и бутон за приемане на разговори, могат да се ползват и други висококачествени слушалки. В комплекта може да се намери още един аудиокабел (Fast Port към чинч), позволяващ включването на телефона, например към домашна аудиосистема.
Не успяхме да тестваме HTML браузера, дело на японската компания NetFront, явно заради някакъв проблем с конфигурирането му, тъй като в същото време RSS четецът (News Reader) работеше безупречно. Такъв (Java) може да се инсталира и допълнително, но все пак включването му сред телефонните приложения е много добро решение. В него са заредени настройките на някои популярни новинарски и технологични сайтове, като, разбира се, могат да се добавят и други.
Никакви изненади няма в качеството на приемания сигнал с вграденото FM радио, поддържащо RDS. Предварително инсталирани са две игри, едната от които (Quadrapop) изглежда като някакъв музикален вариант на Tetris. Другата носи името Johnny Crash Does Texas и е доста забавна.
W810 идва с още няколко забавни приложения - MusicDJ, VideoDJ и PhotoDJ. С първото може да се композират мелодии на звънене, второто позволява редактирането на видеоклипове с добавяне на изображения, текст и дори музика, а PhotoDJ е графичен редактор.

Памет, софтуер и връзки

Друг ъпгрейд, който е получил телефонът, е по отношение на трансфера на данни. Благодарение на EDGE (у нас предлаган в мрежата на "М-Тел") могат да се постигнат значително по-високи от GPRS скорости, което прави W810 доста подходящ за ползване като модем в комбинация с преносим компютър. С помощта на включения в комплекта софтуер синхронизацията на телефония указател и органайзера с Outlook протече без проблеми. Свързването с компютър може да стане и без предварително инсталиране на драйвери - Windows XP SP2 разпознава и показва телефона коректно, като освен до картата с памет се получава директен достъп и до паметта на телефона.

За съжаление версията на Bluetooth (2.0) в телефона не поддържа A2DP, което означава, че не могат да се ползват Bluetooth стереослушалки или други приложения, свързани с безжичния стрийминг на висококачествен звук. Това решение на SE е малко странно, като се има предвид марката, която носи телефонът. С аудиоплеъра е свързано още едно разочарование - трансферът на файлове през включения в комплекта USB кабел е доста бавен, което вероятно означава, че W810 не е съвместим с USB 2.0. Разбира се, за целта винаги може да се ползва картов четец в комбинация с влизащия в комплекта Memory Stick адаптер.

Батерия и мрежа

Всичко е наред с приемания сигнал - разговорите са с отлично качество. Батерията в комплекта е Li-Pol с капацитет 900 mAh и осигурява време за разговори от около 3 дни при всекидневно ползване на аудиоплеъра. Според Sony Ericsson времето за стендбай е до 14 дни.

Обзор

Sony Ericsson W810 е телефон, който въпреки недостатъците може да се окаже точното устройство, ако търсите мобилен телефон, комбиниращ много добра камера и аудиовъзможностите на флаш плеър. Наистина будят недоумение отсъствието на A2DP профил и USB 2.0, но това може лесно да се приеме на фона на останалите възможности.

За:
- камера
- 3.5 мм аудиожак (чрез адаптер)
- аудиоплеър
- FM радио
- EDGE
- дисплей
- слот за памет

Против:
- липсва Bluetooth A2DP
- USB 1.1
- предпазител на камерата

За предоставения тестов модел благодарим на "Sony Ericsson България".

Апарат и управление

Физическите размери са почти напълно идентични с тези на W800, като единствената разлика е намалената с 2 мм дебелина. При 46 x 100 x 19 мм и тегло от 99 грама, телефонът стои удобно в ръка, а сглобката е достатъчно здрава, за да остави общото усещане за солидност. Клавиатурата е донякъде подобна на тази в W800, като изработените от гума бутони са с намален размер за сметка на повече свободно място между тях. Управлението е поверено на нов навигационен блок, заменящ познатия джойстик. За някои от феновете на SE това може да се окаже минус, но има много потребители, доста резервирани към употребата на джойстик, които ще оценят промяната. Чрез него става управлението на Walkman плеъра, като основните действия са маркирани върху него - пауза и старт на възпроизвеждането, превъртане напред или назад в текущата песен или прескачане към нова. Много е възможно за това да е виновен тестовият екземпляр, но след неколкодневна употреба започна да се усеща скърцане при натискане на едната от посоките - вероятно резултат от триене. Това не оказа влияние върху експлоатационните качества, но е донякъде неприятно. Софтбутоните са оформени в два блока заедно с тези за изтриване, връщане назад в менюто, бърз достъп до избрани приложения и стартиране на Walkman плеъра (оцветен в оранжево). Като цяло тези бутони са малки, което може да се окаже проблем за хората с по-дебели пръсти. Върху лявата странична повърхност е бутонът за бързо стартиране/пауза на аудиоплейбека, като може да се конфигурира и за пускане на радиото или за стартиране на последното ползвано приложение. Пак там е и слотът за Memory Stick Duo Pro карта, покрита с пластмасово, на пръв поглед изглеждащо крехко, капаче. Телефонът идва с 512МВ карта в комплекта. Дясната страна е оставена за бутона за активиране на вградената камера и бутоните за контрол силата на звука. Върху горната странична повърхност са бутонът за включване/изключване и инфрачервеният порт, а върху долната - Fast Port конекторът и скобата за връзката за носене. Задната част е отделена за обектива на камерата - той няма предпазител и е въпрос на време да се покрие с отпечатъци от пръсти или прах, малко оранжево огледало за автоснимки, LED източник на светлина и мрежата на вградения високоговорител. Доста по-малък от обикновено заден капак покрива отделението за батерията, под която е слотът за SIM карта.

Дисплей и интерфейс

Подобно на W800, и тук дисплеят е с резолюция 176 x 220 пиксела, като може да изобрази до 262К цвята. Цветопредаването е много добро, а яркостта - висока. Тя се контролира автоматично от специален светлинен сензор, разположен в горния десен ъгъл на корпуса, точно над дисплея. Интерфейсът е познатият от последните телефони на SE, като външният му вид може да се промени напълно чрез допълнителни теми - 4 са предварително инсталирани. Те служат и като добър пример за възможностите за тотална персонализация. TFT дисплеят се държи добре на слънчева светлина (това зависи и от избраната тема), а ъгълът на видимост е доста впечатляващ и се доближава до 180 градуса. При стартиране на телефона може да се избере в какъв режим да бъде пуснат - в нормален или в режим "полет" с изключени комуникационни възможности, но с действащ аудиоплеър. Това меню може и да се изключи от настройките.

За разлика от по-голямата част на корпуса, която е матова, цялата горна половина е покрита с лъскава пластмаса по която лесно остават отпечатъци от пръсти. Това лесно може да се забележи около двата софт бутона. За времето на теста се наложи постояно да почистваме дисплея на телефона - след продължителна употреба върху него вероятно ще се появят и драскотини. Удобно решение би било ползването на екранен протектор. Лъскавият кръг обграждащ камерата също се замърсява лесно, както и обектива й заради липсата на предпазител.

Телефонна книга и органайзер

За разлика от W800, W810 е с 22МВ вградена памет и с увеличен капацитет на телефонния указател - сега той побира до 1000 записа. Възможно е търсене по няколко символа, но само в едното име. За всеки от контактите е възможно добавянето на няколко номера, адрес, URL, e-mail, кратка бележка, дата на раждане, изображение, рингтон, гласов маркер и др. С W810 все още не е възможно независимото гласово набиране и затова се ползва системата с гласовите маркери към контактите. Органайзерът е добре познат от другите телефони на компанията и включва календар и списък със задачи. Събитията могат да бъдат асоциирани за различно време или дата, като могат да продължават повече от ден. Съществува опция за създаване на резервно копие на телефонния указател върху флаш картата и за възстановяването му при нужда.

Камера

При камерата положението е непроменено - 2МР модул, предлагащ най-доброто качество на снимките сред камерафоните, които в момента могат да се открият на пазара. Снабдена с автофокус, с нея могат да бъдат получени снимки с максимална резолюция от 1632 х 1224 пиксела. Подобно на W800, и тук присъства режим за създаване на панорамни снимки, ползване на рамки или правене на бързи последователни кадри (burst). Балансът на бялото може да е автоматичен или някой от предварително дефинираните, опитващи се да покрият повечето снимачни условия, профили. Макрорежимът е доста добър, както може да се види в приложените снимки, и наистина успява да улови фините детайли в малки обекти. За сметка на отличната камера записваното 3gp видео е с разочароващата резолюция от 176 x 144 или 128 х 96 пиксела. Качеството му също е доста ниско.

Снимки правени със SE W810:

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_203.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_204.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_205.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_206.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_207.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_208.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_209.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_210.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_211.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_212.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_213.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_214.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_215.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_216.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_217.JPG
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_218.JPG

Примерен видео клип (250КВ):
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2006/01/file_219.3gp

Мултимедия, игри и приложения

Основният акцент в W810 съвсем логично е аудиоплеърът. Бутонът в лявата част пуска или спира музиката без значение какво правите в момента с телефона и работи дори когато клавиатурата е заключена, ако кабелът на слушалките е свързан. Ако те не са прикачени и клавиатурата е отключена, с натискането на бутона музиката започва да звучи от високоговорителя с учудваща сила особено при увеличен докрай звук. Натискането на бутона Walkman стартира приложението, до което иначе може да се стигне и от главното меню. На основния екран на плеъра се показва музиката, сортирана по няколко критерия - изпълнител, песен и плейлиста. За управление на плейбека се ползва навигационният бутон, с който може да се стартира или спре музиката, да се превърти напред или назад или да се прескочи към следващата песен. Последното действие може да се извърши и с продължително натискане на страничния бутон. Ако започне нова песен и плеърът е минимизиран, в горната част на дисплея се показва малко pop up прозорче с името й. Разбира се, може да се избере и произволен начин на възпроизвеждане. Присъства 5-бандов еквалайзер с няколко различни предварително дефинирани настройки, включително Mega Bass. Възможно е и създаването на потребителска настройка. Тук е мястото да посочим, че понякога преминаването между песните е съпроводено със странен пукащ звук.
Приложените в комплекта слушалки са тип in ear и се справят доста добре с изолирането на околния шум. Звукът през тях е изненадващо добър, а благодарение на допълнителните два комплекта уплътнителни гумички с различни размери може да се постигне по-фина настройка спрямо персоналните предпочитания. Чрез адаптера Fast Port към 3.5 мм аудиожак, върху който се намират микрофон и бутон за приемане на разговори, могат да се ползват и други висококачествени слушалки. В комплекта може да се намери още един аудиокабел (Fast Port към чинч), позволяващ включването на телефона, например към домашна аудиосистема.
Не успяхме да тестваме HTML браузера, дело на японската компания NetFront, явно заради някакъв проблем с конфигурирането му, тъй като в същото време RSS четецът (News Reader) работеше безупречно. Такъв (Java) може да се инсталира и допълнително, но все пак включването му сред телефонните приложения е много добро решение. В него са заредени настройките на някои популярни новинарски и технологични сайтове, като, разбира се, могат да се добавят и други.
Никакви изненади няма в качеството на приемания сигнал с вграденото FM радио, поддържащо RDS. Предварително инсталирани са две игри, едната от които (Quadrapop) изглежда като някакъв музикален вариант на Tetris. Другата носи името Johnny Crash Does Texas и е доста забавна.
W810 идва с още няколко забавни приложения - MusicDJ, VideoDJ и PhotoDJ. С първото може да се композират мелодии на звънене, второто позволява редактирането на видеоклипове с добавяне на изображения, текст и дори музика, а PhotoDJ е графичен редактор.

Памет, софтуер и връзки

Друг ъпгрейд, който е получил телефонът, е по отношение на трансфера на данни. Благодарение на EDGE (у нас предлаган в мрежата на "М-Тел") могат да се постигнат значително по-високи от GPRS скорости, което прави W810 доста подходящ за ползване като модем в комбинация с преносим компютър. С помощта на включения в комплекта софтуер синхронизацията на телефония указател и органайзера с Outlook протече без проблеми. Свързването с компютър може да стане и без предварително инсталиране на драйвери - Windows XP SP2 разпознава и показва телефона коректно, като освен до картата с памет се получава директен достъп и до паметта на телефона.

За съжаление версията на Bluetooth (2.0) в телефона не поддържа A2DP, което означава, че не могат да се ползват Bluetooth стереослушалки или други приложения, свързани с безжичния стрийминг на висококачествен звук. Това решение на SE е малко странно, като се има предвид марката, която носи телефонът. С аудиоплеъра е свързано още едно разочарование - трансферът на файлове през включения в комплекта USB кабел е доста бавен, което вероятно означава, че W810 не е съвместим с USB 2.0. Разбира се, за целта винаги може да се ползва картов четец в комбинация с влизащия в комплекта Memory Stick адаптер.

Батерия и мрежа

Всичко е наред с приемания сигнал - разговорите са с отлично качество. Батерията в комплекта е Li-Pol с капацитет 900 mAh и осигурява време за разговори от около 3 дни при всекидневно ползване на аудиоплеъра. Според Sony Ericsson времето за стендбай е до 14 дни.

Обзор

Sony Ericsson W810 е телефон, който въпреки недостатъците може да се окаже точното устройство, ако търсите мобилен телефон, комбиниращ много добра камера и аудиовъзможностите на флаш плеър. Наистина будят недоумение отсъствието на A2DP профил и USB 2.0, но това може лесно да се приеме на фона на останалите възможности.

За:
- камера
- 3.5 мм аудиожак (чрез адаптер)
- аудиоплеър
- FM радио
- EDGE
- дисплей
- слот за памет

Против:
- липсва Bluetooth A2DP
- USB 1.1
- предпазител на камерата

За предоставения тестов модел благодарим на "Sony Ericsson България".

 • Казах вече-дизайна повече ми допада от този на К750,W800 и Е2.Може да е станал номер едно миналата година,но в Америка така или иначе няма голяма конкуренция на такива телефони,но смятам,че тази година музикофоните и камерофоните ще са доста повече и няма да им е никак лесно на Сони Ериксон да удържат 1-то място.
  Леонард
 • Е не си се слагал да.......:( Каквото и да кажете моторолата прилича на кифла с мармалад или шоколад, и поръсена с пудра захар. А w810 е доста по изтънчен, що се отнася до оперта тя може да се сложи на всеки телефон с JAVA, а и камерата на моторолата е 1.3 докато на W810 е 2 мегапиксела, мисля че телефона е повече от конкурентен, все пак W800 стана американския музикален хит миналата година
  vladovn
 • Да,но много хора вече са си купили К750 и W800 и не виждам смисъл да дават още $400 за лек ъпгрейд.Е2 е вече по-добър,например заради дисплея,да не говорим Linux и Opera. Има много голяма разлика между оранжевият цвят на японския walkman и W800.6630 music edition е с ЧЕРВЕН цвят,а не с оранжев.За да не изглежда,че го оплювам съвсем ще кажа,че на външен вид ми допада повече от К750,W800 и Е2.Това,че walkman серията на SE е лоша си е лично мое мнение и не съм го налагал на никого.
  Леонард
 • Такааа гледам яко ЕнтЕлегенти са се изказали по въпроса...Я да ви питам - знаете ли елементарния факт че една много голяма част от хората в белите държави много си падат по дизайна на К750,а същевременно искат функциите на W800 и си флашват телефоните със неговия FW?Това телефонче е за тях..също така е Quad-band заради някои хора из USA.W800 стана много популярен там,и много хора се оплакват че няма версия за GSM 850. Леонард - брато,май нещо ти стана след като ти дадоха награда,щом почна да пишеш такива глупости: "Има,но само когато се ползва iTunes.Но W810 вече е по-слаб от Е2,с изключение на камерата.Колкото до японския Walkman-ако не беше с този отвратителен оранжев цвят може би ще е да е по-добре." и " Телефона ще има радио и 512МВ карта в комплекта,но въпреки това според мен е скапан." Та се чудя..какво ли му е по-слабото?Че е с малко по-ниска резолюция и че не с open-OS?А пък на японския walkman му е толкоз гаден цвета че Nokia си направиха 6630 Music Edition - май беше в същия цвят :) Изобщо оранжевото май е толкоз гаден цвят че "скапания" W800 не се продава въобще :) А да не говорим че W810 е толкоз "скапан" че не може да бъде - просто това е най-дървения телефон на годината сигурно...Абе изобщо W серията на SE са големи дървета май... :) Вземи да слезеш на земята малко а?
  C0ldblooded
 • Поне отзад не изглежда лошо;)
  Леонард
 • nqma nikav smisul ot tozi telefon!
  savi88
 • bravo.ni6to po-intriguva6to v kraina smetka
  rem6o
 • aha tova e interesno:) malkiq brat na P990...sega 6te se porazrovq da namerq malko info dano naistina e "maluk" brat
  spb03
 • откъм дизайн превъзхожда предшественика си,покрай другите разлики разбира се.
  reader
 • Ето го и официално.Паметта ще е 21МВ с 512МВ карта.Ще има радио.Повече информация тук: http://forums.se-nse.net/index.php?s=222d45350ef8b3bf7559eb81f2438ef1&showtopic=2540
  Леонард
 • W1000 е измислен за конкурс на сайта,а за по-малкия брат на Р990-наистина ще има такъв и ще се конкурира със смартфоните на Нокиа(т.нар. one-handed).
  Леонард
 • 4e nokia si e nokia spor nqma:) ina4e v tozi site ima nqkakvi izmisleni W1000 mini P990i (P970) te sa si samo izmisleni ili ne to4no za6toto gi namerih pod rumours
  spb03
 • Нокиа си е Нокиа.Сони Ериксон още не могат да представят толкова обикновени телефони за една година,да не говорим за смартфони.Въпреки,че се опитват да направят точно това с представянето на W810i.
  Леонард
 • a dobre i da ima pak ne go opravdava ima edno edge samo nqma66e nujda ot nego po dobre da be6e izlqzul o6te nqkoi smartphone vij nokia kolko izkaraha:)
  spb03
 • slagat na P-seriqta za6toto tam displaya osven na rezuluziq a i fizi4eski sa golqmi ne sa se nau4ili o6te ot nokia kak se razpolagat mnogo pixeli na maluk fizi4eski display
  spb03
 • Телефона ще има радио.
  Леонард
 • vuob6te nqma6e nujda ot tozi model..i to da mu izvadqt radioto puk o6te pove4e...
  spb03
 • Говоря за японския модел,който е на линка даден от vladovn.
  Леонард
 • Koe mu e tolkova oranjevo ???? Ako e samo za displeq,za taq rabota si ima temi.
  Ironman
 • Има,но само когато се ползва iTunes.Но W810 вече е по-слаб от Е2,с изключение на камерата.Колкото до японския Walkman-ако не беше с този отвратителен оранжев цвят може би ще е да е по-добре.
  Леонард