Nokia E71

  • Дисплей 320x320px
  • Памет/Процесор 110 MB
  • Камера 3.2MP 240х320 @ 15 fps
  • Батерия 1500mAh Li-Poll

ПЪЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА Nokia E71

Представяне Марка Nokia
Представен 16 юни 2008 г.
Технически характеристики Мрежа HSDPA / GSM 850/900/1800/1900
Батерия Li-Po
Капацитет на батерията 1500mAh
Време на готовност 410ч
Работа с 2 сим карти Не
Тип SIM Mini SIM (2FF)
Корпус Широчина 57мм
Дебелина 10мм
Височина 114мм
Тегло 127гр
Камера Основна камера 3.2MP
Видеорезолюция 240х320 @ 15 fps
Памет и чипсет RAM 110 MB
Слот за памет microSD
Дисплей Широчина 320px
Височина 240px
Тип TFT
Цветове 16M
Сензорен Не
Мултитъч Не
Втори дисплей Не
Софтуер Операционна система Symbian
Версия на ОС Symbian v9.2
Java Да
Гласови функции Набиране Да
Команди Да
Бележки Да
Handsfree Да
Комуникация Радиоприемник Да
GPS Да
Bluetooth Да
EDGE Да
GPRS Да
Инфрачервен порт Да
Съобщения SMS Да
MMS Да
Email Да
Други Календар Да
Органайзер Да
Часовник Да
Друго автофокус, втора камера, стоманен корпус, превключване между две конфигурации на основния екран, независимо гласово набиране
Цени в обяви от 89.00 лв.
  • някой знае ли, защо като стане тъмен дисплея и не могат да ми звънят, дава че съм извън обхват или нещо от сорта, ще съм ви много благодарен
    mihailis
  • Попаднах и на това http://www.e71fanatics.com/2008/07/nokia-e71-variants-bands-model-numbers.html Проблем ли ще е,че бг продуктовия е за RM-346,а моя е 357?
    skurna
  • Абсолютно съм съгласен с теб...телефончето е супер!Аз съм с RM-357(отUSA e) от вчера със софтуер 501.21.001,но забравих да му сменя продуктовия код с български...днес му слагам 0569276,който е за България и ми казва,че няма нов софтуер за този код и даже не ми дава да направя реинстал пише само(There is no device software available for your device at this time)...като му върна стария продуктов ми разрешава да направя реинстал.Сега сигурно трябва да чакам да излезе нов софтуер за българския код за това питах дали скоро ще излезе нов!?Ако някой има някаква идея за друго решение да сподели.Целта е да му сложа БГ меню тъй като вече е с БГ продуктов код...
    skurna
  • Най добрия телефон за времето си. Хм още го пазя апаратчето и най вероятно пак ще се върна към него. Не си спомням коя е версията на моя но до преди година и половина беше с последната версия. Тази 500.. и нещо си как е?
    Faith
  • Някой случайно да знае кога ще има нов софтуер за е71.Аз сега съм с 500.21.009/501.21.001 !
    skurna
  • А вече карам 3 месеца с Нокиа Е72 с най-новия софтуер към него и работи перфектно,бързо и стабилно. Никога не е забивал и зациклял.Не говоря много с него и понякога не го зареждам повече от седмица.На външен вид е по красив от Е6. Аз исках да взимам Нокиа Е6 като нов модел,но се спрях на Е7 заради големия екран и по новия Симбиан и по добре направих,Е72 е по удобен обаче,скоро смятам да взема и Е71,за да стане пълна колекцията от най-доброто в е-серията на Нокиа и маи наи-доброто в Нокиа.
    geornnn
  • здравейте да ви попитам ако си ъпдеитна софтуера ха моита нокия Е71 с наи новия фримуер ще си загубя ли българското меню ? Питам понеже в нокия БГ няма подръжка за модела Имам и още един вапрос :D камерата за видео разговор може ли да се подкара с skype и ако да как ?
    le6o123
  • @Faith не ме разбра;). Прав си за най-новото но цената на Е6 около 400лв втора ръка и повече.На най-новия Е72, от 3-те изброени е около 200лв вече. Да верно е че на практика всичко му е ъпдейтнато като камера 8 мегапиксела, по нов симбиан, тъчскрийн(326PPI) но истината е ако гледам тези неща то човек би трябвало да търси нещо с по голям размер за да изпита удоволствито от мултимедията -поне за няколко години аз така виждам нещата. С малкия размер няма как да е удобно за мултимедия кадето царуват(андроид и IOS). Tова е преди всичко бизнес телефон за работа. Засега съм се спрял на Е72 като вече изпитан воин с изчистени проблеми с последните 2 фирмуера, но искам и да чуя мнения и за двата Е72,Е71.
    pepirosmanov
  • Когато човек си копува нов телефон се стреми да си вземе нещо по добро от предишното нали. Преминаването от Е90 на Е 71/Е72 за мен е излишно. Ако ще е гарга да е рошава. Не виждам особен смисъл в цялата тази работа. Ако гледаш в този клас телефони си вземи Е6. За рзбота и бизнес ориентация е номер 1.
    Faith
  • Тъй като цената на Е72 падна вече доста -искам да помоля за един приятелски съвет- дали си заслужава покупката на Е72 за 200-220лв втора ръка или за 130-140 да взема Е71 макар и по стар модел. Какво повече Е72 би ми дал от Е71 и какво повече биха ми дали от Е90? В момента съм с друг мохикан Е90 но мисля да взема нещо по леко и удобно и се колебая между тези 2-та кой да избера. Или да си остана с Е90.
    pepirosmanov
  • Не
    S1Kill3R
  • Здравейте, обнових си софтуера и при крайното рестартиране на телефона ми поиска Lock Code.До колкото съм запознат на Нокиа е 12345.Възможно ли е на този модел да е друг?
    kiunec13
  • безплатно е но трябва да имаш Nokia PC suite на компа;)
    mimigb
  • А, аз искам да попитам тези които са ъпдейтвали телефоните си струва ли ти пари или е безплатно.
    Eliana
  • Здравей,сложи си Garmin XT,с нея нямам никакви проблеми и аз съм с Е 71,ако имаш някакви въпроси на скаип mimi_mariela,с каквото мога ще помогна
    mimigb
  • Здравейте!Имам 2 леки проблема с моята Е71.Първия е ,че не мога да запаметя или по-скоро незнам как wifi връзките където и да съм ,включително у дома и в офиса.Т.е. влизам си ,върша си каквото и да е по нета и като излезна от браузъра или което и да е приложение всеки следващ път трябва отново да търся връзка и да пиша парола.Това става дори на мига след излизането от мрежата. Втория ми проблем е свързан с навигационната програма Sygic.Изчетох внимателно всичко ,което сте написали и смея да твърдя съм изпълнил нещата мотамо.Инсталирана,включена с приети кодове и т.н. обаче която и да е от двете карти да включа така и не може да ме засече спътника,т.е. дори не съм я видял още в употреба.Долу вдясно ми излизат дори 4-5 черти (подпомагането от ГПС-а)но така и не ме позиционира.Стрелката си седи някъде в България... Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете по някакъв начин(beer)(beer)(beer)
    orange14
  • Човек ти не разбра ли че това са поредните глупости на М-тел. Симбиан е операционна система която не се връзва ккъм интернет самоволно. Гарантирам ти. Тия тъпанари и мен ме удариха два пъти с мобилен интернет след което го изключих като опция. Първия път се разправях за надписване около 20 лв и след 40 дни ми върнаха 60 лв. На следващия месец ме удариха отново този път с 30 лв (приблизително). Вече ме мързеша да се занимавам. Платих си от депозита 60 лв и си спрях нета. Това е-Made in Bulgaria. Няма спасение освен едно-терминал 2 на летище София
    Faith
  • Настроики-Телефон-Мрежа и му даваш само GSM,дано да съм помогнал и дано да съм разбрал какво искаш,ако искаш да питаш друго на skype-mimi_mariela;)
    mimigb
  • Къде точно мога да проверя конекшън менажера, дали не точи през GPRS? Защото като го отварям, процедурата е следната - Settings>Connection>Wireless LAN, но когато отворя Options, там няма настройки на безжичния интернет. Между другото бях писал по този въпрос в темата - "МЕНТЕЛ отново прибягва до циганските си номера с надписване на сметки!", но така и не намерих решение за себе си, как ползвайки безжичен интернет, ако връзката е слаба, се включвал и 3G модула и компенсирал слабата връзка, дърпайки интернет през GPRSа на телефона. И без да трия интернет настройките на телефона. Можете ли да ми обясните дали това е наистина така и как да се справя с този проблем, респективно как да настроя телефона така, че ползвайки безжичен интернет да не се включва 3G-то на телефона и да дърпа интернет от сървъра на оператТелефона е нокия Е71. :) Предварително благодаря. Хубав ден.
    angelstamb
  • Искам да попитам нещо относно този телефон! Резолюцията му е 320х240 и искам да попитам дали може да се гледа на него филм, който е с резолюция 640х360 ???
    LFC