Mobile монитор

С Mobile Монитор можете да получавате известие на вашия e-mail адрес за цените на продукти, предлагани от магазините в MobileBulgaria.com, както и обявите публикувани от потребители. По този начин винаги ще бъдете информирани за актуалните цени на предлаганите в сайта продукти.

x

ОБЯВИ

Вградена памет
Цвят
Подреди по
 • Да, N8 беше хубаво телефонче и даже го продадох, а N95 е някъде по шкафовете на тъста.
  Иначе ето какво става с живите тапети:
  https://imgur.com/a/PVeMP6z
  Spikul
 • О да, тапетите дет се мърдат точат яко. Аз съм с чисто черен тапет. :lol:
  Ти си като мен значи, последен с копчета N95 8gb и първи сензорен N8. ;) N95 още е в мен, даже мисля един нов кейс от китайците да му взема, да блесне малко, че е изтерзан, най-вече копчетата от чатене. :D
  95цата е малко играчка да му се сменя панела.
  Т.к. колекционирам стари телефони последно взех една n95 8gb с неработеща камера и ужасен лепкав панел.
  Цялата работа около 4 часа - доста врътня е с кабелите.
  Ако само клавиатурата е по-зле - препоръчвам да смениш само нея :)

  Колкото до мърдащите тапети - който иска jailbreak и е готов и на айфона - на мен лично ми е все тая и не съм се занимавал дори на андроид да ги слагам - както каза Вито - черен екран и газ :)
  radko89
 • О да, тапетите дет се мърдат точат яко. Аз съм с чисто черен тапет. :lol:
  Ти си като мен значи, последен с копчета N95 8gb и първи сензорен N8. ;) N95 още е в мен, даже мисля един нов кейс от китайците да му взема, да блесне малко, че е изтерзан, най-вече копчетата от чатене. :D
  Вито
 • Спомням си времената, когато бях с нокиа 6630, и без да вадя телефона можеше да разбереш с какъв телефон съм т.к. специфичната му форма се беше отбелязала на джоба на дънките (леко изсветляло) :lol: Сега ще се познава, че е Ултра, заради плочката на камерата :lol:
  По едно време носих калъфи на колана, но тогава телефоните бяха колкото дебели, толкова и дълги :mrgreen:
  От както съм в ерата на смартфоните без копчета(първия ми беше Nokia N8), все ги нося в джоба. Последния ми телефон в калъф беше Nokia N95 8GB.
  А си спомням и ерата на Siemens, когато телефоните също бяха компактни, особено малък беше С55.
  Та всяко нещо с времето си.

  А що се касае до батерията, се сетих и още нещо, което при мен дърпа много батрия, а го няма при айфон - живите тапети. Може да дърпат батерията, но изглеждат много красиво и това е един от огромните за мен плюсове на Андроид.
  Spikul
 • :lol:
  Аз по тва време бях със 7610 черно-червено. След една година си взех и белия панел. Уникално красив беше.
  Вито
 • Спомням си времената, когато бях с нокиа 6630, и без да вадя телефона можеше да разбереш с какъв телефон съм т.к. специфичната му форма се беше отбелязала на джоба на дънките (леко изсветляло) :lol:
  radko89
 • То дизайнът както винаги е лично мнение... На мен по-ръбатият дизайн на note10+ ми харесва повече от по-облата S серия като цяло, не само 20. :)
  Иначе за батерията... При всеки е различно. Аз не спирам абсолютно нищо. Вече и bluetooth не спирам при положение, че като не е вързан за слушалките иконата не се показва постоянно и не ме дразни... WiFi, мобилни данни, точно местоположение, често като пътувам пускам втората сим карта, ако загубя нета да прехвърлям, няколко чата, няколко мейла, като попрочета час два новини или браузвам, чатове, синхронизации и като пусна няколко клипа в тубата... Нещата си загрубеят. :D С тва ползване няма батерия която да ме издържи един ден, както казах имам изключения, но са рядкост... Дет се вика Power user. :lol: Представям си ако играех игри...
  photo_2020-07-07_23-55-48.jpg
  С тва потребление външната батерия ми е задължителна, така съм сигурен, че изкарвам деня без ядове. От години ползвам и не ми пречи по никакъв начин. С размерите на 5 инчов телефон и QC 3.0, идеална комбинация: https://bit.ly/2CiVQjq
  То и на мен ръбовете на Ноута ми харесват повече, но не са практични за джоб, защото бързо го късат :mrgreen:
  И още нещо, на Ноута извивката на дисплея е по-голяма, което за мен не е ок.
  Spikul
 • То дизайнът както винаги е лично мнение... На мен по-ръбатият дизайн на note10+ ми харесва повече от по-облата S серия като цяло, не само 20. :)
  Иначе за батерията... При всеки е различно. Аз не спирам абсолютно нищо. Вече и bluetooth не спирам при положение, че като не е вързан за слушалките иконата не се показва постоянно и не ме дразни... WiFi, мобилни данни, точно местоположение, често като пътувам пускам втората сим карта, ако загубя нета да прехвърлям, няколко чата, няколко мейла, като попрочета час два новини или браузвам, чатове, синхронизации и като пусна няколко клипа в тубата... Нещата си загрубеят. :D С тва ползване няма батерия която да ме издържи един ден, както казах имам изключения, но са рядкост... Дет се вика Power user. :lol: Представям си ако играех игри... [attachment=0]photo_2020-07-07_23-55-48.jpg[/attachment] С тва потребление външната батерия ми е задължителна, така съм сигурен, че изкарвам деня без ядове. От години ползвам и не ми пречи по никакъв начин. С размерите на 5 инчов телефон и QC 3.0, идеална комбинация: https://bit.ly/2CiVQjq
  Вито
 • Мда, видео разговорите топят батерията за норматив.

  Браво за телефончето, това трябва да е усещането като купуваш нещо, което искаш!

  gog, защо минутите и часовете са ти изписани на БГ? За пръв път виждам подобно нещо.
  radko89
 • И така, аз вече се нарадвах на 120 Hz и минах на 60 с 2к резолюция, изключен филтър на сина светлина и режим на естествени цветове.
  Освен това минах и на режим на пестене на батерията, за да задам на телефона да не търси 5G, а другото си е на макс.
  Обаче включа ли 108 МР сензора, нещата стават брутални в изяждане на батерия и ресурс и няма сила, която да спре това разточителство :mrgreen:
  В общи линии вече му хванах цаката и какво да очаквам като поведение ;)
  Обикновено хората казват, че се вижда осезаема разлика при преминаване от 60 на 120 hz (тъй нареченият wow ефект), я кажи сега като си свикна малко на 120 как ти се струват 60?
  А виждаш ли осезаема разлика с 2к резолюцията - аз като взехме на жената S9-ката и показах двата варианта да си избере и тя каза, че разлика не открива, така че кара на по-икономичните 1080p :)

  И дай едно обобщение какво мислиш за телефона след колко - месец ползване?
  Не за конкретни функции, а като цяло как го чувстваш? А сравнен с Note 9 или 10 как ти се струва?
  Честно казано не играя игри и реших, че няма смисъл от 120 Hz. Разлика между 60 и 120 Hz имаше на монитори с кинескопи, докато LED подсветките не могат да реагират бързо като луминофора и разлика трудно се забелязва.
  Иначе е доказано, че човешкото око няма как да усети разлика над 300 ppi и за това и FHD+ върши работа.
  А телефона го ползвам от 10 дни и мнението ми е, че е супер. Сравнявам го с Ноут 10+ и P20 pro - отвсякъде е ъпгрейд, както от към камера, така и дизайн, процесор и дисплей.
  Усещането ми за телефона е, че си заслужава името. Да, батерия 5000 mA пада като батерия 4000 mA, но както казах, дисплея и камерата са като мини черни дупки и смучат яко енергия (макар, че всъщност черните дупки вече се доказа, че не засмукват нищо, но е останало сравнението ;) ). Днес съм ползвал телефона само на мобилни данни, защото съм в местност където нямам Wi-Fi, а и силата на сигнала на оператора който ползвам не е нещо особено. Та в този ред на мисли при 54% оставаща батерия това ми е потреблението. Тоест един ден се затваря без проблем,да не кажа и два пълни. received_579249032740364.jpeg Всъщност като тестваха Ултрата с айфона, при гледане на филми, тя изкара доста повече, дори и на 120 Hz.
  Има и друго - VoLTE гълта доста батерия. Не знам дали го имаш на айфона, но например на Хуауея за 1 час разговор и ги нямаше 20%.
  Тук на Ултрата са 10% за 1 час при VoLTE.
  Изобщо има толкова специфични неща, че ако ми дадеш айфона си, ще му стопя батерията за 2 часа ;)
  Само малко видео чат във вайбър, скайп, писане на мейли и гледане на клипове и е клекнал :D
  Spikul
 • Gog88, като пусна режима за пестене на батерията и спра wifi мейта ми кара по 10 дена без сим карта... Няма как да очакваш от един напомпан флагман с огромен дисплей да кара плътно един ден ако го ползваш интензивно, да не говорим ако работят и двете сим едновременно. При мен поне не се е получавало никога. Има и дни когато нямам много време да ровя в телефона и се прибирам към 7 вечерта с 40%, но са рядкост.Днес съм ползвал телефона само на мобилни данни, защото съм в местност където нямам Wi-Fi, а и силата на сигнала на оператора който ползвам не е нещо особено. Та в този ред на мисли при 54% оставаща батерия това ми е потреблението. Тоест един ден се затваря без проблем,да не кажа и два пълни. [attachment=0]received_579249032740364.jpeg[/attachment]


  gog
 • Gog88, като пусна режима за пестене на батерията и спра wifi мейта ми кара по 10 дена без сим карта... Няма как да очакваш от един напомпан флагман с огромен дисплей да кара плътно един ден ако го ползваш интензивно, да не говорим ако работят и двете сим едновременно. При мен поне не се е получавало никога. Има и дни когато нямам много време да ровя в телефона и се прибирам към 7 вечерта с 40%, но са рядкост.
  Вито
 • Galaxy S20 Ultra без съмнение е страхотен телефон. Притеснителното за мен е това, което чета по форумите за батерията му. Ако от Самсунг не вземат мерки и не оптимизират работата на батерията в Ноут 20 ултра и Фолд 2 си мисля, че за втора поредна година ще пропусна да си взема флагман на корейците. Абсурд е да излея +2000 лв за телефон и да си нося външна батерия, за да изкарам един работен ден. Дано през август приятно ни изненадат по отношение на батерията, но имам леки съмнения. Зависи какво очакваш от батерията.
  Сравнения в нета вече колкото искаш и батерията на Ултрата не отстъпва от другите.
  Аз нямам айфон, за да ги сравня, но ето 4 часа екранно време, разговори, радио и какво ли не още:
  https://m.imgur.com/a/Q089HJq
  Spikul
 • Galaxy S20 Ultra без съмнение е страхотен телефон. Притеснителното за мен е това, което чета по форумите за батерията му. Ако от Самсунг не вземат мерки и не оптимизират работата на батерията в Ноут 20 ултра и Фолд 2 си мисля, че за втора поредна година ще пропусна да си взема флагман на корейците. Абсурд е да излея +2000 лв за телефон и да си нося външна батерия, за да изкарам един работен ден. Дано през август приятно ни изненадат по отношение на батерията, но имам леки съмнения.
  gog88
 • Аз като сложа един до друг fhd и qhd и пусна 2к клип разлика виждам. Освен това детайлите в галерията и менюто са много повече... То на жената и hd да и дадеш пак ще пита какъв цвят е телефонът. :lol:
  Вито
 • И така, аз вече се нарадвах на 120 Hz и минах на 60 с 2к резолюция, изключен филтър на сина светлина и режим на естествени цветове.
  Освен това минах и на режим на пестене на батерията, за да задам на телефона да не търси 5G, а другото си е на макс.
  Обаче включа ли 108 МР сензора, нещата стават брутални в изяждане на батерия и ресурс и няма сила, която да спре това разточителство :mrgreen:
  В общи линии вече му хванах цаката и какво да очаквам като поведение ;)
  Обикновено хората казват, че се вижда осезаема разлика при преминаване от 60 на 120 hz (тъй нареченият wow ефект), я кажи сега като си свикна малко на 120 как ти се струват 60?
  А виждаш ли осезаема разлика с 2к резолюцията - аз като взехме на жената S9-ката и показах двата варианта да си избере и тя каза, че разлика не открива, така че кара на по-икономичните 1080p :)

  И дай едно обобщение какво мислиш за телефона след колко - месец ползване?
  Не за конкретни функции, а като цяло как го чувстваш? А сравнен с Note 9 или 10 как ти се струва?
  radko89
 • И така, аз вече се нарадвах на 120 Hz и минах на 60 с 2к резолюция, изключен филтър на сина светлина и режим на естествени цветове.
  Освен това минах и на режим на пестене на батерията, за да задам на телефона да не търси 5G, а другото си е на макс.
  Обаче включа ли 108 МР сензора, нещата стават брутални в изяждане на батерия и ресурс и няма сила, която да спре това разточителство :mrgreen:
  В общи линии вече му хванах цаката и какво да очаквам като поведение ;)
  Spikul
 • Имал съм далеч по-трагични опити с батерии на телефони. Най-зле се представяше Lumia 950 - уж беше с 3000 mA преди почти 5 години, а батерията му падаше за 1-2 часа сериозна работа заради смотания SD 808, който грееше като котлон.
  После Sony XZ Premium може да се каже, че имаше кекава 3230 mA батерия, но там май беше заради 4k дисплея, който беше LCD.
  Преди това смартфоните не се ползваха толкова интензивно, а и нетът не беше толкова много.
  Та няма какво да се оплаквам толкова от Ултрата като го ползвам на 120 Hz :lol:
  То и P20 pro преди да дойде EMUI 10, батерията му падаше доста бързо, но определено той държеше най-много.
  Spikul
 • Именно. За едно кафе време имаш пълно зареждане. А с мойте кафета може и три зареждания. :lol:
  Вито
 • С това бързо зареждане за час от 0-100% няма какво да му се мисли колко държи батерията.
  danilov