?1.5 млрд. за МТел?

Управителният съвет на Telecom Austria се е събрал на извънредна среща, на която е трябвало да се вземе решение за отпускането на 1.5 млрд. евро за закупуването на "МобилТел", съобщи Die Presse, позовавайки се на неназован източник. Telecom Austria ще наддава срещу германския Deutsche Telecom AG, британския Vodafone Group Pic и канадската инвестиционна компания TIW, се казва във вестника. Австрийският телеком се надява да приключи сделката до следващото лято, добавя Die Presse.
Telecom Austria отдавна проявява интерес към българския мобилен оператор, като според австрийската преса проблемът за сключване на сделката била цената. Телекомът дълго време смяташе, че исканите за МТел, сред чийто собственици е и австрийският бизнесмен Херберт Кордeт, между 1,3 и 1,5 млрд. евро са прекалено висока сума, като през септември 2003 г. от компанията дори заявиха, че и 1 млрд. евро са много за оператора.

 • http://www.novinite.bg/view_news.php?id=42080 Скоро четох че асоциациата на потребителите ще съди М-тел зе монополизъм.Как тогава ще се продаде и на каква цена?
  DefaultUser
 • Ne sa sluhove, reshenieto e vzeto - 1.6 mlrd BGN. Bez komentar http://www.novinite.bg/view_news.php?id=42080
  DefaultUser
 • Kogo go interesuva.....Edin monopolist naddal za drug e i? Ne sa sluhove, reshenieto e vzeto - 1.6 mlrd BGN. Bez komentar
  DefaultUser
 • Kogo go interesuva.....Edin monopolist naddal za drug e i?
  Леонард