3 iPod новини от Apple

3 iPod новини от Apple
Вместо дългоочаквания видео iPod, на днешната пресконференция Apple представи един куп ъпдейти на почти цялата си продуктова аудиолиния. Основният неин представител iPod (с видео) вече разполага с дисплей, 60% по-ярък от този на предшественика му, батерия, достатъчна за 3.5 часа, видеоплейбек и нови слушалки. В софтуерно отношение промените са доста интересни - добавена е поддръжка за възпроизвеждане на музика без пауза (gapless), система за текстово базирано търсене, възможност за контрол на яркостта на дисплея и един куп нови игри, като допълнителни могат да бъдат купени за $5 всяка от iTunes. Може би най-добрата новина е, че Apple намалява цената на плеъра и увеличава капацитета му - 30GB iPod се продава за $250, а новият 80GB струва $350.
Бестселърът iPod nano също беше обновен и сега се предлага в 2GB ($149), 4GB ($199) и 8GB ($249) варианти с по-тънък корпус (90 х 40 х 6.6 мм) от анодизиран алуминий, оцветен в различни цветове. Батерията вече би трябвало да е достатъчна за 24-часов плейбек, а дисплеят е с 40% по-ярък.
iPod shuffle, от който в световен мащаб са продадени над 10 милиона броя, вече е по-малък (27.3 х 41.2 х 10.5 мм) и разполага с щипка за по-удобно закрепване и индикатор за заряда на батерията. Плеърът ще се предлага само в един капацитет - 1GB, на цена от $79 от следващия месец.