3GSM - Обзор на събитията

3GSM - Обзор на събитията
По време на световния 3GSM конгрес, който се проведе от 23 до 26 февруари 2004 г. в Кан, Франция, бяха реализирани дългоочакваните премиери на водещи фирми в бранша.

Nokia и Motorola показаха новите си комуникатори: Nokia 9500 - Symbian OS 7.0s базиран телефон с вътрешна памет 80 MB, интегрирана дигитална камера и Wi-Fi 802.11b, и Motorola MPx300, работещ на Microsoft Pocket PC 2003.
Sony Ericsson T610 беше отличен с престижната награда на международната GSM асоциация “Телефон на 2003 година”. Ян Вербай, вицепрезидент и мениджър “Продажби и маркетинг” на Sony Ericsson отбеляза: “Горд съм от това забележително отличие и бих искал да ви уверя, че ние, от Sony Ericsson, го приемаме като потвърждение на това, че компанията е на прав път в развитието на своето семейство от мобилни телефони.“
Руди Лампрехт, един от шефовете на Siemens, направи любопитно заявление в Кан по повод бъдещите производствени планове на компанията. Според него след 2010 година Siemens ще произвежда само UMTS модели. Предполага се, че тогава развитието на този тип мрежи ще е достигнало своята връхна точка и те ще бъдат много популярни. Както се очакваше, френската фирма представи в Кан модела ОТ835 - първия за компанията флип телефон, притежаващ интегрираната VGA дигитална камера и Bluetooth.
Официално бе представен и Panasonic X700 с операционна система Symbian, Bluetooth и интегрирана VGA камера
Това са основните акценти от проведения 3GSM конгрес в Кан, Франция.