5-те най-добри телефони с копчета

5-те най-добри телефони с копчета

Макар повечето от нас да използват смартфони, в които хардуерните бутони се ограничават до тези за управление на силата на звука и включване, все още има много хора, които предпочитат традиционните телефони с копчета. Въпреки че разнообразието от модели тук не е толкова голямо, това не пречи на пазара да са достъпни някои доста добри предложения.

Ако търсите подобен модел ще ви помогнем в избора, като ви запознаем с пет актуални устройства в този клас. Представените тук модели имат своите отличителни черти и предимства, като почти всичките са с марката Nokia, която традиционно има традиции в това отношение. Повечето от предложенията използват софтуерната платформа KaiOS, която включва достъп до някои популярни приложения, както и до игри, което разширява функционалността.

Започваме с представения по време на IFA 2019 – Nokia 800 Tough, който има сертификат IP68 и може да изкара до 30 минути на дълбочина 1.5 метра, а освен това покрива изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G. Nokia 800 Тough използва софтуерната платформа KaiOS, даваща достъп до допълнителни приложения, и разчита на чипсет Qualcomm 205 в комбинация с 512МВ RAM и 4GB разширяема памет.

Налични са още 4G свързаност, 2.4" QVGA дисплей, GPS/AGPS + GLONASS, 2МР камера със светкавица, Wi-Fi, фенерче и силен високоговорител. Устройството има корпус с покритие против хлъзгане и гумени детайли, които предпазват от удари. Батерията е сред другите силни аспекти на телефона – тя е с капацитет 2100 mAh и предлага издръжливост до почти 44 дни в режим на готовност.

Следващият модел също попада в категорията с по-висока защита на корпуса. Подобно на предходното предложение и CAT B35 е със сертификат IP68 и покрива изискванията на стандарта MIL-STD-810G. Устройството също е базирано на софтуерната платформа KaiOS, като използва чипсет Snapdragon 205, 512МВ RAM и 4GB разширяема памет.

Телефонът разполага още с 4G свързаност, 2.4" QVGA дисплей, GPS/AGPS + GLONASS, 2МР камера със светкавица, Wi-Fi и силен високоговорител. CAT B35 очаквано има корпус с покритие против хлъзгане и гумени елементи. Батерията на модела е с капацитет 2300 mAh и предлага издръжливост до 30 дни в режим на готовност.

Nokia 110 (2019) ползва софтуерната платформа Series 30+ и предлага 1.77" QQVGA дисплей, QVGA камера, MP3 плеър и microSD слот, който може да поеме карта с капацитет до 32GB. Батерията е с капацитет 800 mAh и стига за до 27 часа слушане на музика или за до 18 часа ползване на радиото. При разговори издържа до 14 часа, а времето в режим на готовност е 18.5 дни. Не е пропуснато LED фенерче, а потребителите ще открият още играта Snake и демо версии на още 4 игри включително Doodle Jump.

Nokia 2720 flip е новият сгъваем телефон в портфолиото на бранда, който също разчита на чипсет Qualcomm 205 и ползва платформата KaiOS. Не са пропуснати и 4G възможности, а мобилната връзка може да бъде и споделена през Wi-Fi. Телефонът има 512МВ RAM, 4GB разширяема памет и два дисплея – основен с диагонал 2.8" и резолюция QVGA и 1.3" външен (240х240).

Откриваме още 2МР камера със светкавица, голяма клавиатура, Bluetooth, GPS/AGPS + GLONASS, LED фенерче и батерия с капацитет 1500 mAh. Добавен е и специален бутон за спешни случаи, който при нужда изпраща съобщение с местоположението на 5 избрани контакта.

Nokia 8110 4G е духовен наследник на придобилия популярност с филма “Матрицата” едноименен модел. Новата версия има поликарбонатен корпус в черно или жълто, което е препратка към неформалното име на устройството – телефон банан. Оприличаването му на този плод е заради извитата форма на телефона при отваряне на покриващия клавиатурата панел, който служи за приемане на входящите разговори.

Устройството предлага 2,6” QVGA дисплей и 2МР камера и разчита на операционната система KaiOS. Телефонът поддържа 4G и може да се превърне в безжична точка за достъп за споделяне на мобилния интернет с други устройства и има батерия с капацитет 1500 mAh. Сред другите характеристики са чипсет Qualcomm 205, 512MB RAM и 4GB памет.

Вземи Nokia 800 Tough от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

  • Всички са със гаден дребен шрифт. NOKIA 1608 е с по добър шрифт.
    gogulef