5G може да намери приложение в медицината

Генералният мениджър на Intel за 5G технологии Робърт Топол е на мнение, че следващото поколение мобилни технологии ще намери много сериозно приложение в медицината. Според Топол масовото навлизане на 5G ще отвори съвсем нови възможности пред лекари и пациенти. Така например сред първите практически приложения на телемедицината могат да бъдат дистанционни консултации и видеодемонстрации на медицински манипулации.

Всичко това ще бъде в полза на възрастни пациенти, които ще могат да се консултират по всяко време със своя лекар, без да напускат дома си, а също така ще открие съвсем нови опции за получаване на медицинска помощ в отдалечени региони. Топол също така е убеден, че 5G технологията драстично ще промени работата и в други сфери на живота като банкиране, търговия, транспорт, промишленост и редица други.

Източник: DigiTimes

  • У нас такива ползи едва ли ще има. Прекалено бедни сме. Нито ще имаме "умни" домове, нито самоуправляващ се градски трансторт/таксита . Последните вече се тестват в Париж. За личните автомобили, които в огромната си част са самоходна скрап, няма да споменавам... Технологиите могат да направят живота ни по-удобен, но няма да го направят по-добър.
    polarr31
  • Колко много ползи могат да се извлекат от 5G мрежите! Нямам търпение бъдещето да започне сега!
    Ванката