Ъпдейт за Nokia 7 Plus с Android P отново го връща към Oreo

Ъпдейт за Nokia 7 Plus с Android P отново го връща към Oreo

Притежателите на Nokia 7 Plus, които са се включили в бета тестовете на Android P, получиха неприятна изненада от HMD Global. Тази седмица бе пуснат ъпдейт с размер 1.3 GB, който би трябвало да добави юнските поправки на сигурността на Android. На практика обаче актуализацията върна потребителите към Android 8.1 Oreo. Още по-конфузната част от ситуацията е, че след ъпдейта повечето приложения спират да работят нормално, защото данните в тях са предвидени за друга версия на операционната система.

Притежатели на Nokia 7 Plus се оплакаха също така, че след инсталацията няма как да се върнат към Android P, а единственото решение да върнат смартфона в нормално работещо състояние е възстановяването на фабричните настройки. Поне към момента няма коментар от страна на HMD Global за неприятната ситуация.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Тва е... Грозната истина.
    Вито
  • (yes) Онзи клип беше нещо друго, но този го покрива почти напълно. Виждат се подобни неща. Онзи нямам и желание да го търся. Изключена ми е историята на браузъра, и тогава се появи като предложение отдясно в тубата. От миналата седмица са ми минали толкова неща през компютъра, че … Спокойно може да приемете, че за този съм говорил. Хубаво се вижда реалността. ;)
    StefiMo
  • Клипа на StefiMo е този : https://m.youtube.com/watch?v=BAbSklfuZBw За пробването на бети и тема подобни глупости - ами да такава е процедурата за възстановяването. Трие се всичко от Data. Може да се възстанови от архив, но ако става въпрос за нова версия на ОС е добре всичко да се преинсталира на ново. Два-три часа ръчкане и всичко се получава, за един ентусиаст това е безценно .
    A4i
  • В статията става въпрос за софтуерната поддръжка,а не кой от какви части си прави телефоните.:)
    prim
  • Скоро и това ще стане, вероятно. После ще имаме форумни дискусии как няма смисъл да се купува Mercedes колкото и пари да имаш като можеш да купиш китайско копие за 20 000 лева :) Не че сега няма хора, които смятат, че да караш 25 годишна бангия е по-добре от нова кола, дори ако имаш парите. Ако поправката на iPhone-и не стигаше в някои случаи до 100% от себестойността им съм сигурен, че половината форум щеше да е с втора ръка iPhone в момента.
    bloodknight2012
  • Аз нямам проблем да останат Samsung, Nokia и примерно Huawei, а на Дърворола и Лениво с удоволствие бих им запалил свещта :D Тия мантри за конкуренцията отдавна се изтъркаха и понеже няколко пъти излизах изпод скалата и ходих до Шанхай и ХК, съм щастлив, че в Европа почти няма китайски автомобили (оригинални копия) и сглобките на микренския циганин са на приключване.
    n1
  • Айде дай линк за клипа де!
    Вито
  • Миналата седмица случайно попаднах на клипче в тубата, на тема производство на телефони. Това, че престижните марки се сглобяват основно от Foxconn, нищо не говори за произхода на компонентите. Да някои са от фирми с имена, но други .. по-добре да не виждаш. Производството на някои неща е силно вредно/отровно, и се произвежда от фирми, дето не съществуват никъде, на места където всички са обречени. :S Та филмчето беше за производство на прочутите корпуси от метал. Докато пътуваха, отвън се виждаха неща от рода на третата световна в комбинация с резултати от ядрени поражения (полуразрушени сгради, останки ..). Там се намирали фирмите, които обработват корпусите… на всички, дори и Apple :S . Китаецът изрично го каза, умишлено не се споменаваха местности и имена на фирми, за да си нямат ядове после с големите. А и руснака, който снимаше клипа ни предупреди за същото. Та всички се произвеждат на едни места, после по веригата някои отиват да се сглобяват в по-престижни фирми, други не. Накрая слагат логото и всичко е цветя и рози, и ти вадиш пачките и викаш, е това е качество.. :D
    StefiMo
  • Явно живееш под някоя скала понеже вече некитайско почти не остана. На трето и четвърто място по продажби са Huawei и Xiaomi. След това идват OPPO, Vivo и OnePlus, които са си една компания. След това Honor, което си е пак Huawei. Motorola са на изчезване, но и те вече са си 100% китайци след закупуването от Lenovo. Отделно Lenovo се мъчат да правят и телефони с Lenovo бранда. Има и още един куп знайни и незнайни китайски марки, като даже гледах, че и Африканския пазар се доминира от такива, и то такива, които дори не бях чувал преди това. LG и Sony са на умиране. Тайванците HTC и Asus и тях никакви ги няма. Само Apple и Samsung се държат все още. И Нокия солидно пробиват пазара. Но имайки предвид, че са само на 50% китайска собственост, и си личи, че 90% от телефоните им са повече от солидни като качество, смятам че са за предпочитане пред всички гореспоменати.
    bloodknight2012
  • Куцо и сакато се напъва да сглабя андроидни смартфони, аз направо се обърках в превода, то Хуями, Оппо-моппо, Виво, Лееко и не знам си кво си още (woo)
    n1
  • Ти пък си безгрешен. И защото не са всички телефони с китайски части и сглобявани в Китай (с малките изключения, които са в Китай номер две - Тайван).
    bloodknight2012
  • Въпреки това се справят доста добре.
    nikito_blend