Acer Iconia Tab A110 е директен конкурент на таблета Nexus 7

Acer Iconia Tab A110 е директен конкурент на таблета Nexus 7
Таблетите с Android и 7" екрани стават все повече, особено след успеха на произведения от Asus модел Nexus 7, но популярността му се дължи на факта, че е брандиран с логото на Google, което гарантира бързи ъпдейти на операционната система. Acer не мисли да остави това така и представи новия Iconia Tab A110, който също залага на 7" дисплей, но с резолюция 1024 x 600 пиксела. Засега цената на таблета не е известна, но се носят слухове, че ще бъде под 200 долара.

Устройството тежи 390 грама и се задвижва от четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3. Работи с Android 4.1 Jelly Bean и от снимките е видно, че компанията не се е занимавала да променя стандартния интерфейс на платформата, което е добра новина. Добавена е 2МР предна камера, а освен нея откриваме още слот за microSD карта и microHDMI интерфейс, каквито Nexus 7 няма.

Ново
Според Acer, цитирани от SlashGear, цената на таблета в Европа ще е 180 паунда (224 евро).

  • [Quote]Кви са тези дизайнери можеха да поспестят от тази рамка, така прилича на телевизор "Опера".:D[/Quote] Това беше първото нещо което и аз си помислих когато го видях. Дизайна куца ама се къса... 2 пръста рамка...
    Parmenion
  • Кви са тези дизайнери можеха да поспестят от тази рамка, така прилича на телевизор "Опера".:D
    Ванката