Acer пуска широка гама продукти с платформата AMD Vison в България

Acer пуска широка гама продукти с платформата AMD Vison в България
Acer представи съвместно с AMD пълната гама мобилни решения, изградени на базата на най-новата платформа Vision от AMD. Моделите са разнообразни, предлагат богата мултимедийна функционалност и попадат в различни ценови класове. За първи път AMD чрез Acer активно навлиза на пазара на нетбуците. За момента основните модели са Aspire One 521 (10,1" дисплей) и Aspire One 1551 (11,6" дисплей, двуядрен процесор), но гамата ще бъде разширявана в бъдеще. Нетбуците, базирани на технологията Vision, осигуряват не само висока производителност, но и дълъг живот на батерията и много добри мултимедийни възможности - графиката на ATI и интерфейса HDMI разширяват начините за цифрово забавление.

Тези, които се нуждаят от по-висока производителност, ще бъдат заинтригувани от новите дву- и четириядрени мобилни процесори, както и тези без аналог в момента - триядрените, които само AMD разработва и произвежда. За нуждаещите се от върховна мощ Acer предлага модела за ценители - Aspire 7552G с AMD Phenom II Black Edition X4 и ATI Mobility Radeon HD 5850, който е планиран да бъде произведен в ограничена серия. Графичните решения на платформата Vision в лаптопите на Acer включват не само добре работеща интегрирана графика, но и високопроизводителни ATI Mobility Radeon HD 5470, 5650 и 5850 дискретни графични процесори.

Технологията AMD Vision улеснява процеса на закупуване на РС, като се фокусира върху това как потребителите използват своите компютри. Във всички класове машини - от тези за всекидневни задачи до суперпроизводителните за създаване на HD дигитално съдържание, мобилните решения на Acer, базирани на технологията Vision, осигуряват необходимата изчислителна и графична мощност и повече часове за работа при захранване от батерия (до 8 часа при нетбуците и до 7 в мейнстрийм класа). Цялата гама продукти вече е налична и се продава в търговските обекти на партньорите на Acer в България.