Acer разширява серията ConceptD с нови устройства

Acer разширява серията ConceptD с нови устройства

От известно време тайванският гигант Acer развива продуктовата линия ConceptD, която е насочена към креативни професионалисти и създатели на съдържание. В началото на годината видяхме два лаптопа от нея, които имат интересен механизъм за позициониране на дисплея, за да е удобен при ползване на писалка.

Днес компанията добавя към серията още продукти, с които се стреми тя да стане още по-привлекателна към нарастващия брой създатели на съдържание. Новите лаптопи са два - ConceptD 3 е със стандартна форма, докато ConceptD 3 Ezel е с въпросния механизъм, за който споменахме по-горе. Двата модела се предлагат с размер на екрана 14" и 15.6", но само в FHD резолюция.

Според Acer дизайнът на ConceptD 3 Ezel позволява устройството да се ползва по шест различни начина в зависимост от нуждите на потребителя. Батерията му стига за 18 часа работа с едно зареждане, а сред другите особености откриваме програмируеми бутони и различни възможности за връзка.

ConceptD 3 Ezel е наличен с 14" и 15.6" сензорни дисплеи, които са валидирани от Pantone и осигуряват много висока точност на цветовете. Те осигуряват до 4096 степени на натиск при ползване на активен стилус, така че подходящи и за рисуване. Теглото на устройството е съответно 1.68 и 1.95 кг според размера на екрана.

ConceptD 3 има традиционен дизайн, отново се предлага в същите два размера на дисплея, а батерията му стига за до 20 часа работа. Всички споменати модели ползват 10-о поколение процесори Intel Core H с опции за графична система Nvidia GeForce GTX 1650 Ti или Quadro T1000 и включват Thunderbolt 3 портове и четци за SD карти.

Продажбите на ConceptD 3 започват през октомври на цена от 1299 евро, а ConceptD 3 Ezel ще дойде през септември, а цената му ще стартира от 1699 евро.

Заедно със споменатите лаптопи част от серията стават и три 27" монитора, които са валидирани от Pantone за точност на изобразените цветове. ConceptD CP5 е с 1440p резолюция, поддържа HDR 600 и може да работи с честота на опресняване до 170Hz. ConcеptD CP3 вдига резолюцията до 4K, но е ограничен до HDR 400 и опресняване при 165Hz.

Третият представител на серията е ConceptD CM3 и също с 4К резолюция, но ще работи при опресняване само 60Hz. Мониторите излизат на пазара през август на цени съответно от 759, 629 и 719 евро.

И за финал стигаме до ConceptD 100, който е настолен компютър с процесор Intel Core от 9-о поколение и графична система NVIDIA GeForce или Quadro. Сред характеристиките са още до 256 GB SSD, разнообразни възможности за връзка и 32 GB RAM. Продажбите в Европа започват през юни на цена от 799 евро.

Източник: Acer