С tvOS 14 можете да гледате 4K съдържание през YouTube

С tvOS 14 можете да гледате 4K съдържание през YouTube

Наред с iOS 14, iPadOS 14 и watchOS 7, Apple представи и новата версия на tvOS 14. И тук са налични редица подобрения и новости, включително нов изглед на основния екран, наречен Home View. Чрез тази новост, която е достъпна в контролния панел, се интегрират няколко екстри, включително HomeKit, предаване на сигнал от камера и т.н.

Едно от възможните приложения е при картина в картината, ако имате свързана камера на входа например. Home View включва и опция за бърз достъп до любимите ви камери, автоматизирани сцени и др.

Платформата поддържа игрите от Apple Arcade, които могат да бъдат продължени от мястото, до което сте стигнали. Освен това системата може да работи с повече от един потребител. Разширена е поддръжката за Xbox контролери с опция да използвате Xbox Elite 2 и Xbox Adaptive.

Друга съществена новост е поддръжката за възпроизвеждане на съдържание с 4K резолюция от YouTube. Функционалността AirPlay също добавя опция за предаване на 4K клипове от iOS и iPadOS. Тази възможност също е достъпна в режим картина в картината.

Източник: Apple