Adobe пусна Photoshop за iPad

Adobe пусна Photoshop за iPad

Adobe представи версията на популярното си приложение Photoshop за iPad, което включва голяма част от инструментите, които са налични и в десктоп версията на програмата. Сред тях са възможностите за ретуширане, прилагане на маски и композиране на изображенията. От компанията споделят, че поетапно ще бъдат добавяни нови функционалности и инструменти, които да дадат допълнителни възможности за потребителите.

Първата версия на програмата е с фокус върху по-общите и ежедневни задачи, които според разработчиците са полезни за повечето хора. Интересно е, че Adobe определят приложението като „истински Photoshop“, което произтича от факта, че то е изградено на база на същия код, който е използван и при десктоп варианта. Една от сериозните добавки е използването на файловия формат PSDC, който позволява нанасяне на редакции от настолната програма и синхронизиране в облака.

Интерфейсът предлага поле с инструменти в лявата част на основния прозорец, в който са поставени някои познати функционалности като четка, ласо, въвеждане на текст и т.н. Панелът за управление на слоевете е отдясно, като тук са позиционирани и инструменти за управление на яркост, контраст, наситеност и др. Налични са и панели, с които могат да бъдат регулирани маските на слоевете и градиентите. Голямо удобство дава опцията за отваряне на множество изображения и възможността за изрязване на отделни селекции.

Сред другите функционалности са превръщане на умни обекти в слоеве, добавяне на боке ефекти и подобрена система с изкуствен интелект. Photoshop за iPad е наличен за потребителите с абонамент за Creative Cloud, което означава, че не е достъпен безплатно. Поради мобилната същност на програмата, тя ще бъде обновявана доста по-често от десктоп предложенията на компанията, като ще бъде отчитана и обратната връзка от потребителите.

Източник: Adobe

Оферти на деня