Финалната версия на EMUI 10 за Huawei P30 и Mate 20 ще е достъпна още този месец

Финалната версия на EMUI 10 за Huawei P30 и Mate 20 ще е достъпна още този месец

Huawei публикува график за разпространение на базирания на Android 10 графичен интерфейс EMUI 10 в Китай, като процесът започва още преди средата на настоящия месец с P30 и P30 Pro. До края на месеца обновлението ще достигне до сериите Mate 20, Honor 20 и Magic 2. Освен това от информацията научаваме, че отворената бета на EMUI 10 ще бъде достъпна за потребителите с Huawei P20, P20 Pro и Mate RS Porsche Design.

Макар графикът да е за Китай, очакваме скоро пускането на актуализацията в страната тя да се появи и за международните версии на устройствата. Освен това този списък не е окончателен и в него ще попаднат още други модели.

Сред основните промени в EMUI 10 са освежен интерфейс, тъмна тема в целия интерфейс, подобрена производителност и някои нови възможности. По отношение на производителността очакваме подобрения от файловата система EROFS и от технологията GPU Turbo 3.0. Компанията добавя и нова опция за връзка с компютър, която ще позволи показване на екрана на телефона върху компютърния дисплей.

Източник: Weibo

Оферти на деня

 • Има променен дизайн, малко в посока One UI, което ми харесва. Картите на нотификациите и вътре менюто и настройките са една идея по-добре стилизирани.
  За съжаление нямам много опит с лаунчера, защото от последните 4 устройства си ползвам Nova Launcher с настройките ми и не мога да дам мнение.
  Снощи извадих да направя една снимка и видях, че има и нов дизайн на камерата, но не съм задълбавал. Ще имам време уикенда да поснимам.

  Иначе ми се вижда една идея по-бързо реагиращ интерфейса и определено ми харесва.

  Липсва ми едно нещо, което много ползвах преди - от един апп давам Share и после да копирам линка в clipboard-а. Ще напиша обратна връзка за това че го няма вече
  mishobehar
 • Основните разлики с девятката?
  BANANA_18
 • Mate 20 Pro
  mishobehar
 • На какъв телефон тестваш, колега?
  propov
 • Между другото вече тествам EMUI 10 на моя телефон. Някой ако има въпроси ;) Не, нямам. Просто ти завиждам благородно 🤓. Мисля, че EMUI 10 е голяма промяна/скок в положителна посока.
  Kuzmanow
 • Между другото вече тествам EMUI 10 на моя телефон. Някой ако има въпроси ;)
  mishobehar