Alcatel се опитва да вдигне имиджа на серията Onetouch с Idol 3

Alcatel се опитва да вдигне имиджа на серията Onetouch с Idol 3

Серията Onetouch на Alcatel включва не особено впечатляващи смартфони. Макар че и новите предложения на компанията едва ли ще предизвикат опашки като за iPhone, с тях Alcatel ще се опитат малко да променят имиджа на серията. Под името Idol 3 обаче ще открием два смартфона. Това едва ли е най-лесния начин да различиш две устсройства, дори и ако разликата между тях е само в големината.

Единият смартфон е с диагонал на дисплея 5.5", а другия е 4,7". 5-инчовият модел обаче предлага full HD резолюция, докато по-малкият е 720р. Разликите обаче не спират до тук. По-големият телефон работи и с по-мощен процесор - Snapdragon 615 с осем ядра, има по-голяма батерия и 2GB RAM и потребителска памет. И двата телефона обаче имат 13МР камера, но пък камерите им за видео разговори се различават.

Тази на по-големия телефон е 8МР, а тази на по-малкия - 5МР. И двата смартфона разполагат с два говорителя, разположени на предния панел. Имат и по два микрофона, което позволява да хванете телефона както ви падне, когато искате да отговорите на обаждане. Idol 3 работи с Android 5.0.2 Lollipop, по чийто интерфейс Alcatel са направили леки промени. Засега не е ясно кога стартират продажбите на телефоните, но в САЩ по-големия модел ще се продава за по-малко от 250 долара, а по-малкия за под 200.

  • Жалко, че са махнали сензорните бутони (има достатъчно място за тях), аман от на Гугъл простотиите... (no)
    PoceH_BS