TCL Communication обяви няколко нови смартфона с марката Alcatel

TCL Communication обяви няколко нови смартфона с марката Alcatel

Изложението CES изобилства с продуктови новини от областта на потребителската електроника, но сред тях има и няколко мобилни премиери. TCL Communication също избра събитието в Лас Вегас, за да демонстрира няколко нови устройства с марката Alcatel, а някои от тях ще се появят и в България по-късно през годината.

Alcatel 3L предлага тройна основна камера с 48МР основен сензор, който поддържа комбиниране на 4 пиксела в 1 за получаване на 12МР снимки. Добавени са и алгоритми с ИИ, които позволяват разпознаването на 22 сцени и оптимизирането за тях на настройките за снимане. Включени са още 5МР сензор с ултраширокоъгълна оптика и 2МР камера за макро снимки, а за селфита има 8МР сензор.

Смартфонът въвежда новия дизайн Aurora, който има микро текстура за създаване на искрящ градиентен ефект за задния панел. Сред другите характеристики са 6.22" HD+ дисплей, осемядрен чипсет, 4GB RAM и 64GB памет за файлове. Alcatel 3L ще се продава на избрани пазари в Европа от това тримесечие на цена от 139 евро в три цвята.

Alcatel 1S също предлага тройна камера и ползва ИИ за оптимизиране на настройките на снимане. Главният сензор е с резолюция 13MP, а освен него има 5MP за боке ефекти и 2MP с макро леща. Дисплеят отново е с диагонал 6.22" и резолюция HD+, а корпусът има ефектен дизайн. Моделът ще се появи в Европа, включително и България, още през това тримесечие на цена 99 евро. Ще е наличен в два цвята.

Alcatel 1B е още по-евтин със своята цена от 59 евро и затова има причина – използва Android 10 (Go edition). Моделът е с четириядрен чипсет и предлага до 2GB RAM, 5.5" HD+ дисплей, 3000 mAh батерия и специален бутон за Google Assistant. Продажбите на избрани пазари в Европа в два цвята ще започнат през това тримесечие.

Източник: TCL Communication