Allwinner започва масовото производство на четириядрен чипсет за 5 долара

Allwinner започва масовото производство на четириядрен чипсет за 5 долара

Китайският дизайнер на чипове Allwinner обяви, че започва масовото производство на представения в началото на година 64-битов четириядрен чипсет A64 с ядра ARM Cortex-A53, който струва само 5 долара. Чипсетът е предназначен за таблети, поддържа Android 5.1 и осигурява зареждане на системата само за 9,9 секунди. Добавено е хардуерно ускорение за H.265/H.264 видео и се поддържа извеждането на 1080P изображение през HDMI за подобрено мултимедийно преживяване. Компанията посочва, че вече има клиенти за разработката, но не посочва имената им и очаква търсенето на устройства с A64 да се увеличи значително през втората половина на годината.

Източник

 • Е така е ... всеки който се е набутал и е дал повече от 100 кинта за телефон ... . Ще пие по една студена вода ...
  kan4oto72
 • Поредният боклук със софтуерна поддръжка 2-3 месеца. Allwinner, Infotmic, ATM и други подобни непрекъснато бълват чип след чип, без да оптимизират софтуера. Всички от никого нечувани марки таблети, които се продават в супермаркетите, са с техни процесори - А10, А13, iMapx15, евтини батерии, дисплеи и други боклучави компоненти. Този род производство само ще насърчи малките китайчета в техните гаражчета да продължат да сглобяват една недомислица след друга.
  vasendak1
 • Има и по 99 лв на свободна цена .
  sgs_maniak
 • Има и по 99 лв на свободна цена .
  sgs_maniak
 • [Quote]Чипсетът е предназначен за [u]таблети[/u][/Quote] Ще го слагат на таблетчета от 150-200 лева чисто и разни бюджетни смарфончета евентуално. Ти да не си мислеш че ще тръгнат да го слагат на средния клас и флагманите? :|
  AVKansazov