Amazon Alexa вече може да се ползва и с HTC U11

Потребителите на HTC U11 вече могат да инсталират виртуалния асистент Alexa на Amazon, но засега това е налично само за намиращите в Щатите. Според тайванската компания през идните седмици ще бъдат налични локализирани версии на приложението за други пазари, но почти е сигурно, че България няма да е сред тях. По този начин собствениците на U11 ще имат достъп до три виртуални асистента, два от които приемат гласови команди, защото в телефона са добавени още Google Assistant и HTC Sense Companion.

Аксесоари за:

HTC не вижда в това проблем, защото смята, че трите предложения се допълват – Sense Companion предлага персонализирани съвети според навиците на потребителя, наред с другите му способности Google Assistant дава достъп до ресурсите на най-голямата интернет търсачка, а Alexa има над 15 000 умения за извършване на различни задачи и управление на разнообразие от устройства.

В интерес на истината HTC U11 е първия смартфон, който поддържа активиране на Alexa чрез гласова команда, така че взаимодействието с асистента е напълно handsfree и подобна на работата с говорителите Amazon Echo и Echo Dot. С гласова команда става и активирането на Google Assistant, така че потребителите ще имат на разположение два виртуални асистента, които да ползват за различни задачи.

Източник: Engadget