Amazon представи следващото поколение продукти в серията Echo

Amazon представи следващото поколение продукти в серията Echo

По време на събитие, посветено на екосистемата около виртуалния асистент Alexa, Amazon представи много нови продукти с него. Първият от тях е обновеният умен говорител Echo, който включва по-компактен дизайн и предлага подобрена производителност. Той използва нова звукова архитектура с отделна пищялка, насочен надолу събуфър с големина 2,5” и Dolby обработка на звука. Всичко това позволява постигането на по-чист звук с динамични баси, достатъчни за покритието на цялата стая, в която е поставен говорителят. Новият Echo използва и второ поколение технология за по-добро разпознаване на глас и може да засече изричането на активиращата фраза дори при шумна среда. Цената на Echo ще е 99 долара, а доставките му ще започнат през следващия месец в САЩ.

Второто попълнение в поредицата е Echo Plus, говорител с вграден умен хъб, който позволява свързване на съвместими домашни смарт устройства. Чрез команда “Alexa, discover my devices”, Echo Plus автоматично ще открие и настрои съвместимите осветление, ключалки, и др. Целта е да бъде премахната необходимостта от ползване на допълнителни хъбове, които всеки производител предлага към устройствата си. От компанията съобщават, че хъбът ще поддържа голяма гама от продукти, а при покупка потребителите в САЩ ще получават безплатна Philips Hue крушка (до изчерпване на наличностите).

Echo Plus има подобрен 360-градусов звук с Dolby обработка, който предлага по-дълбоки ниски тонове и по-чисти високи. Чрез Alexa можете да слушате музика от различни източници като Amazon Music, Pandora, Spotify, iHeartRadio, TuneIn и др., а асистентът предлага и възможност за търсене на текстове и информация за слушаната музика. Подобно на новия Echo, Plus включва второ поколение far-field технология за по-добра производителност при разпознаването на глас. Цената на Echo Plus е 150 долара, а доставките в САЩ започват през следващия месец.

Друго ново устройство в Echo серията се казва Connect. Това е аксесоар, който прехвърля към говорителя Echo обаждания през стационарна мрежа. Набирането на номера може да се извършва гласово, което може да бъде от помощ за спешни повиквания при инциденти вкъщи или когато ръцете ви са заети с нещо друго. Echo Connect ще струва 35 долара в САЩ, като се очаква доставките му да започнат през последното тримесечие на годината. Устройството ще се предлага и в Западна Европа от началото на 2018 година. В САЩ с Connect, Amazon ще включва безплатни разговори в страната и до Канада и Мексико.

Следват новите устройства Echo Buttons, които са предназначени за семейни игри в комбинация с някои от умните говорители, използващи Alexa. Бутоните имат светлинни ефекти и могат да бъдат натискани за извършването на дадено действие по време на игра. През идните месеци Amazon ще предложи редица игри, които са подходящи за забавления с Echo Buttons като спортни викторини и др. Echo Buttons ще се продават по два в комплект и ще струват 20 долара, като се очаква да са налични към края на годината в САЩ и Западна Европа. Echo Buttons са част от нова серия устройства, наречена Alexa Gadgets, която ще включва редица аксесоари.

Друг нов продукт е Echo Spot – компактен умен говорител с кръгъл дисплей, който е разположен под ъгъл, удобен за гледане. Устройството е близко по размер на настолен часовник и може да извършва редица функции като будилник, дисплей за новини и управление на други умни уреди. Spot има четири вградени микрофона за по-добро улавяне на гласовите команди, говорител с мощност 2W и дори вградена камера. Чрез камерата можете да комуникирате с членовете на семейството в различните стаи. Echo Spot ще е наличен през декември в САЩ с цена 130 долара. Очаква се моделът да се появи и в Западна Европа в началото на следващата година.

И не на последно място, Amazon представи обновеното стрийминг устройство Fire TV, което вече поддържа видео съдържание в резолюция 4K Ultra HD с High Dynamic Range (HDR) при 60 fps. Новите възможности идват благодарение на четириядрен процесор с тактова честота 1,5 Ghz, 2GB RAM и двулентова 802.11ac Wi-Fi свързаност. Към устройството, което е доста компактно и се свързва към телевизор чрез тънък HDMI кабел, върви и Alexa Voice Remote. Дистанционното приема гласови команди за управление на възпроизвежданото съдържание и за търсене. Доставките на новия Amazon Fire TV в САЩ започват на 25 октомври с цена 70 долара,

Източник: Amazon (1), (2), (3)