GoPro Hero 6 записва 4K/60p видео с подобрена стабилизация

GoPro Hero 6 записва 4K/60p видео с подобрена стабилизация

GoPro представи новата екшън камера Hero 6, която не се различава много от своя предшественик по отношение на дизайна, но носи значителни промени в хардуерно отношение. Устройството разчита на разработен от компанията процесор, който се казва GP1 и позволява да се удвои поддържаната кадрова честота, осигурява подобрено качество на изображението, динамичен диапазон и производителност при ниска осветеност, а освен това според компанията драстично подобрява стабилизацията на картината в сравнение с предишните поколения.

Всичко това работи на заден план и на потребителите не се налага да се борят със сложни настройки. GP1 разширява възможностите на GoPro при компютърното зрение и машинното обучение и Hero 6 може да анализира сцени и данни от сензорите за автоматично създаване на кратки обобщаващи клипове QuikStories. Добавена е и функция за цифрово приближение, която се управлява през сензорния дисплей.

Камерата поддържа заснемането на 4K60 и 1080p240 видео и е водоустойчива на дълбочина до 10 метра без защитен калъф. Сред характеристиките отново откриваме GPS, акселерометър, жироскоп и Bluetooth, а поддръжката на 5GHz Wi-Fi увеличава скоростта за прехвърляне на заснетото. Камерата поддържа RAW и HDR фото режими, съвместима е с Karma и съществуващите аксесоари за GoPro и може да се управлява с гласови команди на 10 езика. GoPro Hero 6 вече се продава на цена 570 евро.

Източник: GoPro