Amazon с нова услуга за международна доставка на стоки от САЩ

Amazon предприе нови стъпки, за да улесни покупката на стоки от сайта за потребителите, които нямат локална версия на популярния онлайн магазин. Компанията обяви, че добавя нова опция за международно пазаруване в мобилната версия на сайта и в своето мобилно приложение за iOS и Android.

Добавката позволява пазаруване на 5 езика (английски, испански, китайски, немски и бразилски португалски) и поддържа 25 различни валути с възможност за доставка до над 100 страни, а по-късно през годината обхватът ще се увеличи. Потребителите ще могат да пазаруват на родния си език и освен продуктови описания на него ще получат и локализирана поддръжка.

На разположение за международна доставка са над 45 милиона продукта, а клиентите ще получат и различни опции за доставка. Ползващите приложението ще могат да зададат език и валута и по всяко време могат да сменят местоположението си, за да видят кои продукти могат да бъдат поръчани до избраната локация.

Amazon посочва, че услугата за международна доставка показва ясно цени, стойност на доставката и прогнозни такси за внос, а компанията си партнира с куриерите около освобождаването на стоките от митница, за да не се занимават с това клиентите.

Източник: Amazon