Русия поиска от Google и Apple да свалят Telegram от магазините си за приложения

Русия поиска от Google и Apple да свалят Telegram от магазините си за приложения

Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор е изпратил официални искания до Google и Apple, в които се настоява двете компании да премахнат приложението Telegram от своите магазини. Подобно искане е изпратено и до интернет страницата APKMirror, от която могат да бъдат изтегляни приложения за Android.
Преди няколко дена руски съд разпореди блокирането на достъпа до Telegram на територията на страната, а от понеделник тази седмица Роскомнадзор започна практическото прилагане на решението.

Към момента Google и Apple все още не са коментирали искането на руските власти. От APKMirror пък съобщиха, че за момента няма да го изпълнят, но си оставиха вратичка да премахнат Telegram на по-късен етап. Спорът между Роскомнадзор и Telegram е основно криптирането на чатовете на потребителите и отказът на компанията да предостави ключове за декодиране на съобщенията на службите за сигурност в Русия, които твърдят, че приложението се използва за организирането на терористични актове и друга престъпна дейност.

Източник: Reuters

 • Беднотия по социализма не е имало, села е имало и хора също е имало. Държавно образование, университет, здравеопазване - по спомен пиша е безплатно... Така като се поднесе информацията изглежда по-различно, нали!? Не е форума за политически пристрастия.(yes) П.п: някой да даде линка за сваляне, в случай, че го махнат?
  Tadj
 • Мисля си, че сте сгрешили форума в който трябва да пропагандирате политическите си възгледи! Надявам се в този форум се обсъждат технически характеристики на различни продукти, а не кой за каква политическа ориентация плаче.
  kimy
 • Ми не, тук важна роля играят гените, тях няма как да ги промениш или възпиташ. Колегата Blue Sky може да каже какво става с тях след хиляди години на кръвосмешения.
  TrEnIoRa
 • Цитираните от Blue Sky Беднотия и ниската култура,стъпващи на домашното възпитание, обременено от натрапвания в миналото колективизъм, уповаването на държавата, която била длъжна да се погрижи за проблемите на индивида и други подобни, натрапвани от съветския соц. модел заблуди. Друга голяма причина за големия брой фенове на "здравата ръка" у нас е неадекватното образование, което освен че не дава нужните специфични знания и умения, не дава и социални такива. Не учи хората да използват ума си, да бъдат инициативни. И естествено няма да пропусна характерния за нашата народопсихология мързел.
  polarr31
 • [Quote]Blue Sky Дата: 06.03.2018 17:17 Много ниска топка си за мен. Приключих с теб завинаги. Моля те, повече не коментирай мои постове. Би били обидно за мен, ако ти отговоря от тук насетне.[/Quote]Много ти е къса паметта, бе!Въпроса ми не е отправен към теб! НАЛИ СЕ ЗАКАНИ ДА НЕ МИ ОТГОВАРЯШ!!! Върви си по пътя и не ме закачай, както и аз (по твоя молба) престанах въобще да те забелязвам!!!
  Nik_21
 • И историята ;)
  Боби13
 • Беднотията и ниската култура.
  Blue Sky
 • [Quote]Уви у нас също има много фенове на руското скудоумие. При това и млади хора.[/Quote]И как си го обясняваш този парадокс?
  Nik_21
 • (yes)
  anonim4o
 • Изобщо не е цирк. Путин възражда Съветския съюз. За жалост руснаците са неспособни да изградят общество, което се основава на принципи, различни от диктатура и безкрайна власт на държавата, за сметка на отделната личност. Уви у нас също има много фенове на руското скудоумие. При това и млади хора.
  polarr31
 • Склонен съм да си мисля, че това наистина може да е цирк. И двете страни печелят. Властите имат достъп до всичко което поискат. На Telegram му расте рейтинга и цената. Крайния потребител няма как да разбере, че е прецакан. Дано не съм прав! По тази логика няма надежно средство за комуникация.
  kimy
 • Те сървърите им са извън Русия и ще продължат да работят. Най-вероятно могат да четат и съобщенията. Предполагам, че е някаква PR акция, колко не зависят от фесебе. А вероятно и фесебе може да чете.
  ipolit
 • От няколко дни в руски сайтове има инструкции от къде да се свали приложението, ако изчезне от магазините на Гугъл и ябълката. Ама дебилната администрация е упорита.
  polarr31
 • Понеже не можеш да си го инсталираш от файл, нали...
  tzincbg