Amazon има сериозна преднина при умните говорители

Amazon има сериозна преднина при умните говорители

Пазарът на умни говорители бележи ръст от 44.9% на годишна база през третото тримесечие, разкриват данни на Canalys. За посочения период са били доставени общо 28.6 милиона устройства. Пазарен лидер и то с голяма преднина е Amazon, която има дял от 36.6% с 10.4 милиона доставки и ръст на годишна база от 65.9%. Анализаторите отдават това на сериозните продажби по време на разпродажбите Prime Day и кампаниите, свързани със започването на новия учебен сезон.

На втора позиция се нарежда Alibaba с 13.6% дял и доставени 3.9 милиона устройства, като компанията има силни позиции в Китай, където си сътрудничи с различни брандове. На трето място е Baidu с 13.1% дял и 3.7 милиона доставки, а челната петица се допълва от Google с 12.3% дял и 3.5 милиона доставени устройства и Xiaomi, която държи 12% от пазара с 3.4 милиона доставки.

Категорията на умните говорители с дисплеи бележи ръст от 500%, а доставките са достигнали 6.3 милиона броя. Лидер тук е Baidu с 2.3 милиона броя, следвана от Amazon с 2.2 милиона доставени устройства. Далече назад остават Google с 0.7 милиона броя и Xioami с 0.6 милиона доставки.

Източник: Canalys

Оферти на деня