Американските компании отново ще могат да работят с Huawei

Американските компании отново ще могат да работят с Huawei

Американският президент Доналд Тръмп и неговия китайски колега Си Дзинпин успяха да постигнат споразумение за възстановяване на търговските преговори по време на срещата на G20 в Осака. Задно с това на специална пресконференция Тръмп обяви, че американските компании отново ще могат да работят с Huawei, което поне засега поставя край на несигурностите около международния бизнес на китайския телеком гигант, които започнаха в средата на месец май.

Според него става дума за продажбата на оборудване, което няма отношение за националната сигурност на страната. Засега не е ясен пълния обхват на облекченията, но най-вероятно американските компании ще могат да продължат да продават чипове на Huawei, а освен това Google ще продължи да осигурява достъп до своите услуги за Android. В момента компанията все още присъства в специалния забранителен списък, но според Тръмп скоро ще бъдат проведени срещи за премахването на Huawei от него.

Източник: BBC, SCMP

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • После няма да се сърдите, че ви наричат [b]глупаци.и тъпаци![/b][b]MEnergy[/b] говори чистата истина и е абсолютно прав, така че тук в този случай [b]"без да се сърдите, глупаци.и тъпаци"[/b] (твои думи са, аз такива думи не използвам) изглежда си само ти.
    Nik21
  • Разберете, че елфът е от друг паралелен свят, не му се сърдете.
    Вито
  • Просто съветниците и бордовете на директорите на 30-те най-големи US корпорации с глобален обсег са му обяснили, като за него и с много прости думи, че текущите им загуби и дългосрочни последствия от цялата сага ще бъдат пагубни за развитието им и икономиката на САЩ. Късно е, обаче за Alphabet, Android, пазара на Apple в Китай, че даже и корейците и всички други производители на чипове в световен мащаб. Hongmeng/Ark е на път, ще се появят и алтернативи на ARM архитектурата, а 5G в Азия от Huawei ще си върви с пълна сила. Просто показаха на света, че изнудването по всякакви параграфи може да е ежедневие и ще им става все по-трудно да излизат сухи от алтернативите, които самите те си създадоха... После няма да се сърдите, че ви наричат глупаци.и тъпаци!
    Ситуацията показа, че САЩ имат пълен контрол над световната икономика. Китай нямаше никакъв избор освен да отстъпи. Ползите и.за двете страни са огромни.
    Другите неща, за които говориш Китай може да ги създаде само за вътрешна употреба. Западния свят не би ги приел. Нито ОС , нито чипове. А глупостите за Alphabet и Apple не заслужават коментар.
    Китай показа на света, че като ползва роби, винаги може да предложи нещо по-евтино от другите.
    Латинска Америка, Африка и Азия са в пъти по-голям пазар от Западния свят ! Какви глупости за големите американски компании, след като те сами си признаха, че са действали за отпадането на забраните !
    Боби13
  • Просто съветниците и бордовете на директорите на 30-те най-големи US корпорации с глобален обсег са му обяснили, като за него и с много прости думи, че текущите им загуби и дългосрочни последствия от цялата сага ще бъдат пагубни за развитието им и икономиката на САЩ. Късно е, обаче за Alphabet, Android, пазара на Apple в Китай, че даже и корейците и всички други производители на чипове в световен мащаб. Hongmeng/Ark е на път, ще се появят и алтернативи на ARM архитектурата, а 5G в Азия от Huawei ще си върви с пълна сила. Просто показаха на света, че изнудването по всякакви параграфи може да е ежедневие и ще им става все по-трудно да излизат сухи от алтернативите, които самите те си създадоха...
    MEnergy