Samsung подготвя смартфон със сгъваем дисплей, който прилича на Mate X

Samsung подготвя смартфон със сгъваем дисплей, който прилича на Mate X

Според вътрешни източници, цитирани от корейското издание The Investor, Samsung планира да представи цяла серия от смартфони със сгъваеми екрани, включително такъв, който се сгъва по подобие на Huawei Mate X. Информацията сочи, че този модел ще дебютира преди предложението на китайците, а производството му вече е започнало. Прототип на такъв смартфон е бил подготвен още през миналата година, но тогава корейците са избрали алтернативния дизайн на Galaxy Fold.

Премиерата на Mate X беше отложена за септември заради добавянето на 5G свързаност и процеса по сертификация на устройството за различните пазари. Това означава, че новото предложение на Samsung може да бъде представено заедно с Galaxy Note10 през август или малко след него. Макар преди време от Samsung да обявиха, че проблемите с Fold са почти отстранени и продуктът е готов за пазарната си премиера, все още няма обявена официална дата за това.

Корейците работят и върху 5G версия на Galaxy Fold, като има вероятност да бъде продавана само тя, без да е достъпен модел само с 4G. След Fold и сгъващото се навън ново устройство, през 2020 компанията може да представи и модел тип мида, който се сгъва вертикално. Други източници посочват, че е планиран още един смартфон за 2020 с 8-инчов екран, който ще се сгъва навътре и ще разполага с S Pen.

Източници: The Investor, theelec

Оферти на деня